Dinsdag 17 september 2019

NIEUWS Vechtse Vaarparade sfeervolle afsluiting seizoen

STICHTSE VECHT > Organisator Arjan van de Hoek verwacht zaterdag 14 september ook dit jaar weer zo’n 100 boten en bootjes, waarvan een groot deel opgedoft zal zijn in de lijn van het thema: ‘verbinding’. Het thema is overigens bedacht door José Verkroost, de weduwe van de begin dit jaar overleden oud-wethouder Jaap Verkroost. Hij was jarenlang voorzitter van de Vechtse Vaarparade en werd gezien als de grote verbinder. Intussen heeft Frank van Liempdt, ex-raadslid en -wethouder, het stokje overgenomen.

De Vechtse Vaarparade vertrekt traditioneel vanaf de Mijndense sluis (Loenen) richting Maarssen dorp. Afgezien van ‘gewone’ boten, wordt er ook deelgenomen door verschillende partyschepen, waarop live muziek wordt gespeeld.

Bewoners langs de route worden opgeroepen om hun huis en tuin te verlichten. De meeste mensen geven elk jaar gehoor aan die oproep. Dit jaar wordt veel verwacht van de eigenaar van uitzendorganisatie U Boss (ook sponsor), die aan de Vecht woont. ,,Hij is van plan om in zijn tuin een compleet luchtspektakel te geven op ‘t moment dat de armada voorbij komt’’, zegt Arjan. Verder zal een waterorgel de deelnemers vermaken en klinken de tonen van drumband OrVeO uit Loenen. Ook zal een vuurspuger de nodige aandacht trekken langs de route.

Aan de vaarparade is ook weer een wedstrijdelement toegevoegd: wie versiert de mooiste boot? Juryleden Frank van Liempdt (Maarssen), Rens van Angelen (Breukelen), Nely Hos (Vreeland) en Ria van Vredendaal (Maarssenbroek) beoordelen de boten. De prijsuitreiking vindt plaats tussen restaurants De Eendracht en Enya.

Voor de feestvierder treden na afloop Danny Temming en Kees Neerings op in De Makerij en vindt er een na-borrel plaats in De Eendracht met dj en zanger Wout de Bruin

Om alle deelnemers van de armada de gelegenheid te geven om na 23 uur nog thuis te komen, blijven de sluizen die dag langer open, tot één uur na middernacht.

Informatie: www.devechtsevaarparade.nl

1 REACTIE

Frans13 september 2019 om 19:6

Handig als er ook een tijd bij staat !
Als je iets plaatst, doe het dan volledig !

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden