Donderdag 19 september 2019

NIEUWS Enquête Klimaatneutraal voortijdig afgesloten na bezwaren uit gemeenteraad

STICHTSE VECHT > Afgelopen woensdag is de inwoners enquête duurzaamheid gestart. In een vijftal vragen werden meningen van de inwoners gepeild over het raadsvoorstel 'Routekaart Stichtse Vecht Klimaatneutraal 2030”. De burgemeester heeft vrijdagmiddag besloten, na raadpleging van de fractievoorzitters, dat de enquête duurzaamheid voortijdig wordt afgesloten. Het was de bedoeling dat de enquête tot maandag zou doorlopen.

Meerdere fracties vinden dat de vragen van de enquête onduidelijk en onvolledig zijn en dat daardoor de resultaten van de enquête onvoldoende inzicht geven in de wijze waarop er binnen Stichtse Vecht over dit complexe vraagstuk gedacht wordt.

Eerder bericht

STICHTSE VECHT > Moet Stichtse Vecht inzetten op windmolens, op zonne-energie of misschien wel allebei? De gemeenteraad vraagt inwoners in een korte enquête hoe zij tegen een aantal keuzes aankijken die moeten leiden naar een klimaatneutraal Stichtse Vecht in 2030.

In 2030 is Stichtse Vecht klimaatneutraal. Dat wil zeggen dat op het grondgebied van de gemeente in 2030 evenveel energie duurzaam wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt. De zogenaamde ‘Routekaart' schetst op hoofdlijnen de aanpak die de gemeente zal volgen om dit te bereiken. Er zijn verschillende wegen die leiden naar een klimaatneutraal Stichtse Vecht. De gemeenteraad hoort graag hoe de inwoner aankijkt tegen bepaalde keuzes die moeten worden gemaakt. Daarom wordt aan inwoners gevraagd om hun mening te geven in een online enquête.

De aanleiding voor deze enquête vloeit voort uit de wens van oud burgemeester Marc Witteman om inwoners en de gemeenteraad in een vroeg stadium met elkaar over belangrijke bespreekpunten van gedachten te laten wisselen. De enquête bestaat uit een vijftal vragen en is daarmee ook een uitnodiging om inwoners te interesseren in de opgaven en de middelen die er zijn om klimaatneutraal in 2030 aan te komen. Inwoners zijn dan ook van harte welkom bij de commissievergadering Fysiek domein op dinsdag 17 september waar onder andere ‘de Routekaart’ wordt besproken. Later dit jaar wordt de ‘Routekaart' door het college van B&W vastgesteld en aan de raad aangeboden.

Klik op de link om de enquête in te vullen

https://nl.surveymonkey.com/r/CPQLYW2

2 REACTIES

Ed h13 september 2019 om 21:51

De link leidt naar een afgesloten enquete

Annigje13 september 2019 om 23:47

Je moet je eerst registreren en krijgt dan eerst allerlei vragen over je prive situatie. Ik ben ermee gestopt.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN



© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden