Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Bij de Haard nieuwe naam achterbouw Torenpleinkerk

Door Carla Wouterson

VLEUTEN > Met een glas prosecco in de hand, de zon stralend aan de hemel, werd zondag door velen de ingebruikname van de vernieuwde achterbouw van de Torenpleinkerk gevierd en de nieuwe naam onthuld: ‘Bij de Haard’.

De uitbreiding werd ontworpen door Niels Luisterberg van architectenbureau Corpa en gebouwd door Aannemersbedrijf Kok. De ruimte is 1,5 keer zo groot geworden en het resultaat mag er zijn: prachtige lichtinval en dito inrichting. Dominee Otten: ‘De Haard is de keuken van onze kerk. Her wordt letterlijk gestookt, koffie gezet en gekookt, zodat de mensen na de dienst elkaar op zondag kunnen ontmoeten, maar ook door de week rond diverse activiteiten, zoals vergaderen, samen eten, film kijken en lezingen. Het kan allemaal ‘Bij de Haard’. Niet alleen voor mensen van de kerk, maar voor een ieder die op zoek is naar een luisterend oor, een praatje en een beetje warmte.’

Dit is de tweede stap van de renovatiewerkzaamheden: het Batz-Orgel is al gereed evenals sinds zondag de achterruimte. Nu staat ht interieur van de kerk op de rol en wordt deze opgeknapt en heringericht. Dit gaat begin 2020 van start. Sinds de droge zomer van 2018 en dit jaar zijn de – al langer bestaande - scheuren in de binnen- en buitenmuren langer en breder geworden, en dat proces gaat nog steeds door. Daarom is besloten de fundering met voorrang te onderzoeken en de oorzaken ervan op te sporen en te verhelpen.

Foto-onderschrift: Bep Griffioen en Benjamin van Dalen onthulden de nieuwe naam.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden