Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Unieke video over Leidsche Rijn Festival

LEIDSCHE RIJN > Bij een geslaagd festival hoort ook een mooie film. En daarom is het mooi dat er een unieke video is van het Leidsche Rijn Festival, cultuurfestival voor kinderen in Castellum Hoge Woerd. Voor de 20e keer was er op 8 september een festival en de jubileumeditie trok 5000 bezoekers. En dat is nu mooi vastgelegd.. ‘We beleven het festival door de ogen van Cato (6). Met dank aan Audrey, Erwin, Gijs, Claire en Cato. Camera en montage: PictureBridge - Charlie Feld’, aldus Cultuur 19.


Eerder bericht

LEIDSCHE RIJN > Zondag 8 sept organiseerde Cultuur19 het Leidsche Rijn Festival, cultuurfestival voor kinderen in Castellum Hoge Woerd. Zo'n 5000 bezoekers namen deel aan het programma vol theater, muziek, workshops en genoten van gezelligheid en lekker eten.

Op het buitenpodium trad Dear T, op met de voorstelling Het Prinsensprookje, over een prins die de liefde zoekt en uiteindelijk vindt bij zijn eigen beste vriend. De Festivalsafari kan met recht een grote festivalhit genoemd worden. Met een groot formaat golfkar trokken de festivalgangers over het terrein om 'timmerdieren' en 'podiumbeesten' in hun natuurlijke habitat te spotten. En er waren veel jonge podiumdieren te zien. Want Jeugdorkest Leidsche Rijn liet flink van zich horen, het Opstaporkest van De Bazuin De Meern was van de partij, evenals het E-orkest van het Harmonieorkest Vleuten. In de theaterzaal van Podium Hoge Woerd presenteerden de deelnemers van In Je Makie hun dansperformance.

Bij de tent van BASF viel van alles te onderzoeken en te ontdekken. De proefjes met katalysatoren spraken veel wetenschappers-in-de-dop aan. Ook de activiteiten op het Spelenderwijs Peuterspeelplein hadden veel aanloop. Bij het Voelstation van Wunderle en de workshop van Vingerling en De Bruyne was het de hele dag door druk. Bij de Bouw Bandieten maakten de kinderen van restmaterialen Romeinse outfits en op talloze kinderkamers zullen vanaf deze week de houten krukjes staan van Helweg en La Cruz.

Natuurlijk werd ook het 20-jarig bestaan van het festival gevierd. De muren van Castellum Hoge Woerd waren voor de gelegenheid versierd met ruim 150 vlaggen, door kinderen uit de wijk gemaakt, wat het geheel nog kleurrijker en feestelijker maakte. Vele vrijwilligers hielpen Cultuur19 weer mee in de organisatie. Een beeldverslag is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

Volgend jaar is er weer een Leidsche Rijn Festival. Abonneer je op de nieuwsbrief van Cultuur19 via www.cultuur19.nl/nieuwsbrief of volg @cultuur19 op social media.

Foto: Dinger Knoop

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden