Zondag 20 oktober 2019

NIEUWS Brandweer en EHBO oefenen bij Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Van Kleinwee

VLEUTEN > De EHBO-ers van Haarrijn waren uitgenodigd voor een workshop bij van Kleinwee.

Toen de workshop goed en wel was begonnen werden de EHBO-ers te hulp geroepen bij een aantal ongevallen op de locatie. Er waren verschillende LOTUS slachtoffers en vrijwilligers levens echt verwond geraakt. De EHBO-ers konden direct aan de slag met het verlenen van eerste hulp en met het reanimeren van een van de slachtoffers.

Verder op het terrein bleek een brand uitgebroken. Personeel alarmeerde de brandweer en probeerde de machines naar buiten te rijden. Dit ging fout. Een slachtoffer bleef achter in de brandende loods en de ander kwam klem te zitten onder de vorken van de heftruck en had een lelijke open beenbreuk. (het bot stak eruit).

De EHBO-ers konden nu ook hier aan de slag. De brandweermensen konden het slachtoffer van onder de vorken van de heftruck bevrijden. Ook het slachtoffer uit de loods werd naar buiten gebracht en gereanimeerd en de AED werd ingezet.

De Brandweer en EHBO-ers konden terug kijken op een geslaagde oefening.

Met dank aan Tuincentrum en Hoveniersbedrijf van Kleinwee en de organisatoren van uit Brandweer Vleuten-Haarzuilens en EHBO Haarrijn.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden