Vrijdag 18 oktober 2019

NIEUWS Stap op 13 oktober in de wereld van de archeologie bij Castellum Hoge Woerd

Expeditie Hoge Woerd © Aafke Holwerda

LEIDSCHE RIJN > Zondag 13 oktober wordt Castellum Hoge Woerd omgetoverd tot een heuse opgravingslocatie en is er van alles te doen en te zien op het gebied van archeologie. Jongere bezoekers kunnen het archeologiepad bewandelen en als echte archeologen graven en speuren naar schatten. Ook is er een lezing van de Schervendokter over Utrechtse topvondsten en is het mogelijk om in 3D een kijkje te nemen op het Romeinse schip.

Archeologiepad

Kinderen vanaf 6 jaar en ouder kunnen die dag het archeologiepad bewandelen, waarbij ze als een echte archeoloog kunnen graven en speuren naar verborgen schatten. Met metaaldetectors gaan ze op zoek naar verborgen schatten in de grond, uit een doos met allemaal scherven zetten ze samen een vaas in elkaar en ze kunnen in de graafbakken met een schoffel en een borsteltje op zoek naar verborgen schatten. Ook gaan de kinderen met een zeef in het zand op zoek naar restanten van Romeins eten zoals zaden en botjes. In het lab van de archeoloog liggen een aantal merkwaardige vondsten waarvan duidelijk wordt gemaakt waar deze objecten voor gebruikt werden.

Randprogrammering

Op vier momenten zijn er die dag 3D-rondleidingen waarbij de bezoeker als het ware wordt meegenomen op het Romeinse schip De Meern 1 en een beeld krijgt van de wereld van de schipper. Archeoloog Alexander van de Bunt, ook wel de Schervendokter genoemd, geeft in samenwerking met de Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens & Leidsche Rijn een lezing over Utrechtse topvondsten waarbij hij nieuwe inzichten geeft in deze vondsten. Handyman Hans van Straalen verzorgt workshops waarin met scherven uit de oudheid sieraden kunnen worden gemaakt. Tenslotte kan jong en oud zich verkleden als Romeinse soldaat of burger.

Strippenkaarten en overige tickets

Strippenkaarten voor het archeologiepad (6+) zijn op de dag zelf aan de balie verkrijgbaar. Kosten: € 3,- per strippenkaart p.p.

Tickets voor de 3D-rondleiding en de lezing (12+) zijn te boeken op museumhogewoerd.nl/expeditie-hoge-woerd en tickets voor de workshop 'Sieraden met scherven' zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de balie. Kosten rondleiding, lezing, workshop: € 3,- p.p.

De rondleidingen zijn om 13.00u, 14.00u, 15.00u en 16.00u. De lezing start om 15.00u en de andere activiteiten zijn doorlopend tussen 12.00u en 17.00u.

Praktische informatie

Expeditie Hoge Woerd vindt plaats op zondag 13 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB, De Meern (Utrecht).

Voor meer informatie kijk op museumhogewoerd.nl/expeditie-hoge-woerd of bel: 030-2860084 (dinsdag t/m zondag 10.00-17.00) of stuur een mail naar museum@castellumhogewoerd.nl

Expeditie Hoge Woerd vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen 2019.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden