Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS D66 Utrecht wil campagne om klanten de winkel in te lokken inplaats van online shoppen

LEIDSCHE RIJN > De stand van zaken van de middenstand in Leidsche Rijn Centrum is zorgelijk, zo meent D66. De partij heeft nu vragen gesteld aan het college om te kijken of het gemeentebestuur misschien de helpende hand kan bieden.

‘We willen van Leidsche Rijn Centrum een succes maken. In mei sprak D66 haar zorgen uit vanwege de vertraging van de oplevering van woningen. We horen de afgelopen tijd van ondernemers dat de bezoekers toenemen. Ook begrijpen wij dat de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum tijd nodig heeft’, aldus de D66-raadsleden Jony Ferket en Hind Dekker. ‘Ongekend is het hoge verhuurpercentage van 90% bij de start en een evenwichtige branchering met allerlei soorten winkels en eetgelegenheden. Het winkelcentrum heeft alles in huis om een succes te worden. Toch blijven de omstandigheden voor (kleine) winkeliers een zorgpunt. Het succes van het winkelcentrum is afhankelijk van het voortbestaan van unieke winkeliers in het centrum naast grote publiekstrekkers zoals de Jumbo.’

De kleine winkels zitten in de knel en daar wil D66 wat aan doen. ‘Niet alle winkeliers hebben de tijd om te wachten op hogere bezoekersaantallen. In het AD artikel ‘Boete tergt winkeliers Leidsche Rijn’ van 1 oktober wordt gesproken over de boetes die opgelegd worden wanneer winkeliers zich niet aan de collectieve sluitingstijden houden.

De bewoners van Leidsche Rijn verdienen een levendig nieuw Centrum’, aldus D66, die nu wil weten hoe het staat met de bezoekersaantallen doordeweeks nu ook de Bibliotheek, het Wijkbureau Leidsche Rijn en het Gezondheidscentrum zijn geopend. ‘En wat is de verwachting de komende maanden? En is er al onderzoek gedaan naar de bestedingen van de bezoekers? Wij hebben begrepen dat de eigenaar van het winkelcentrum a.s.r. mogelijkheden in de contracten heeft voor kleine winkeliers. In hoeverre wordt hier gebruik van gemaakt?, aldus D66. ’Welke eisen stelt de eigenaar aan de winkeliers wat betreft openingstijden? In hoeverre zijn er boetes uitgedeeld en in hoeverre is a.s.r. bereid uitzonderingen te maken?

D66 wil ook een campagne om meer klanten de winkels in te krijgen, ook voor een gezond winkelhart in Leidsche Rijn Centrum. ‘Eén van de oplossingen is dat bewoners vaker inkopen doen in winkels in plaats van online. Wat vindt het college van het idee om samen met het Ondernemersfonds het animo te onderzoeken voor een campagne die zich richt op vaker bij winkels te kopen in plaats van online. Wat is er volgens het college nodig om Leidsche Rijn Centrum tot een succes te maken de

komende jaren en welke rol spelen zowel de eigenaar als de gemeente hierin?

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden