Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Video Lichaam gevonden van vermiste zwemmer in Maarsseveense Plassen

MAARSSEN > In de Maarsseveense Plassen is dinsdagmiddag het lichaam gevonden van een 66-jarige man uit Utrecht. De man was op maandag in de problemen gekomen tijdens het zwemmen. Na een zoekactie kon het lichaam dinsdag aan het begin van middag gelokaliseerd en geborgen worden.

MAARSSEN > De zoektocht naar de vermiste zwemmer bij de Maarsseveense Plassen is dinsdagochtend hervat. De eerste politieteams hebben zich verzameld op het terrein. ‘Het LTOZ (Landelijk Team Onderwaterzoekingen) helpt mee zoeken naar de vermiste zwemmer,’ aldus een woordvoerder van de politie. De zwemmer is sinds maandagmiddag 15.00 uur vermist. Brandweerduikers en brandweerboten hebben gisteren drie uur lang gezocht op het water, maar hebben de zwemmer niet aangetroffen. Volgens een getuige is de vermiste zwemmer een 67-jarige man die samen met een groepje mannen en vrouwen dagelijks komt zwemmen bij de Maarsseveense Plassen.

MAARSSEN > Hulpdiensten zijn maandagmiddag massaal uitgerukt voor de melding van een vermiste zwemmer in de Maarsseveense Plassen. Brandweerduikers en -boten werden ingezet en ook de politiehelikopter vloog mee. De traumaheli was ook geland voor eventuele hulp, maar ging na een uur weer weg.

De zoektocht werd na drie uur afgebroken. De politie heeft een fiets, tas en schoenen meegenomen, vermoedelijk van de vermiste zwemmer. In dat deel van de Maarsseveense Plassen wordt eigenlijk het hele jaar door gezwommen door liefhebbers van het buitenleven.

De kans dat de zwemmer nog in leven is, is vrijwel uitgesloten. Duikers van Defensie, gaan dinsdag verder zoeken in het water. De vermiste zwemmer maakte waarschijnlijk deel uit van een groepje mannen en vrouwen dat elke dag komt zwemmen. Volgens een getuige gaat het om een 67-jarige man.

Foto: Ryan Poll

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden