Maandag 14 oktober 2019

NIEUWS Promsnacht Vleuten wordt één groot feest

Door Carla Wouterson

VLEUTEN > Het mooiste feest van Vleuten is weer in aantocht! Op zaterdag 5 oktober houdt Harmonieorkest Vleuten in de manege Van Vulpenvoor de 24ste keer de Promsnacht met een gevarieerd programma.’s Middags is er een Kinderproms van 14.00 tot 15.00 uur.

Wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijk evenement op te tuigen vertelt Fred Weergang, tenorsaxofonist in het orkest en al 37 jaar lid van het HOV. Hij organiseert dit evenement, dat eens per twee jaar gegeven wordt, al 15 jaar samen met Jeron Ven, Niki Seldenrijk, Willem Hoogstraten en Jan Weergang. Hij vertelt: ‘Laten we eens met iets negatiefs beginnen. Onze grootste ergernis is de afgifte en het verkrijgen van de evenementenvergunning bij de gemeente. Dat is een gebed zonder end. Geen antwoord op mails en evenmin op telefoontjes. Twee jaar geleden waren we er al in april mee begonnen en kregen we één dag voor de uitvoering pas het groene licht! En zo’n vergunning kost wel even 1000 euro. Maar het is’, zo vervolgt hij, ‘slechts één minpuntje ten opzichte van het enorm grote plezier wat we eraan beleven. Het mooie van alles is dat we voor een publiek 900 man (met vrijwilligers 1000) spelen en dat komt niet zo vaak voor. Om samen zo’n evenement te verzinnen en op te zetten en om de bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen is heel inspirerend. Het is steeds weer een feest van ons kent ons, een soort gezellige reünie, waarbij de beveiliging nooit in actie hoeft te komen.’

Vrijdag 4 oktober wordt er met z’n allen de manege voor de Proms opgebouwd zoals vloerdelen leggen, podium, tribunes, bar, licht en geluid. Kortom de hele zaalinrichting, een hele klus. Zaterdag 5 oktober moet het dan om 12.00 uur klaar zijn om het zondag weer af te breken. Fred Weergang: ‘De eerste jaren sliep ik er gewoon niet van, zo zenuwachtig was ik, maar dat is nu gelukkig niet meer zo. We weten dat we als ploeg op elkaar kunnen rekenen. Jeron ‘doet’ de vrijwilligers, Wim de sponsoring, Jan de financiën en de techniek en Niki en ik andere overkoepelende en controlerende zaken.’ Nu het programma: er komt een daverend optreden van HOV-A onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek, aangevuld met tal van andere artiesten, waaronder Jason Bouwman, Robin Visser, Kim Reizevoort en Melissa Jansen. En als de laatste noten zijn gespeeld, neemt DJ Ferry het over, zodat het feest tot in de vroege uurtjes door kan gaan!

Locatie: Manege Van Vulpen, Utrechtseweg 11, Vleuten. Entreeprijs: zaalkaarten 15 euro, tribunekaarten 20 euro. De zaal gaat open om 20.00 uur.De kaarten zijn verkrijgbaar bij Lambieck Frituur in Vleuten of via leden van het orkest. De kaarten moeten contant worden betaald.

Foto: Ger Wijtsma

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden