Vrijdag 18 oktober 2019

NIEUWS Reserveer nu eerder voor Regiotaxi Utrecht

REGIO > Vanwege de werkzaamheden door Rijkswaterstaat aan de Galecopperbrug lopen steeds meer ritten met regiotaxi Utrecht sinds 27 september 2019 vast in de file. Om vertraging en oponthoud zo beperkt mogelijk te houden, is het nodig ritten eerder in te plannen. Wilt u een regiotaxirit reserveren tussen 15.00 en 19.00 uur? Boek deze dan uiterlijk vóór 12.00 uur ’s middags op dezelfde dag.

Regiotaxi Utrecht heeft deze tijdelijke maatregel genomen in overleg met de opdrachtgever. Deze maatregel gaat in op vrijdag 4 oktober 2019 en duurt in elk geval tot 8 november 2019, wanneer de werkzaamheden van Rijkswaterstaat Utrecht naar verwachting zijn afgerond. De situatie op de weg is sinds de start van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug zeer druk geworden. Hierdoor is meer tijd nodig om ritten in te plannen en is het noodzakelijk deze maatregelen te treffen. Helaas kan geen garantie worden afgegeven dat door deze ingreep de taxi’s altijd op tijd komen, wel dat de vertraging zo veel mogelijk wordt beperkt.

Terugrit gelijk boeken

Verder is het nodig om gelijk de terugrit met de Regiotaxi te boeken. Ligt deze tussen 15.00 en 19.00 uur dan moet deze voor 12.00 uur bij het callcenter zijn gereserveerd. Een uitzondering wordt gemaakt voor reizigers die een rit hebben geboekt naar een ziekenhuis. Zij kunnen de terugrit voor een half uur later boeken, zoals gebruikelijk.

Deze tijdelijke maatregel geldt voor alle reizigers die gebruik maken van de diensten van Regiotaxi Utrecht. De vertragingen die het gevolg zijn van de wegwerkzaamheden hebben namelijk hun weerslag op de planning en verkeerssituatie in het gehele regiotaxigebied.

Regulier openbaar vervoer U-OV

Reist u tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein? Dan is wellicht het gebruik van de tram van vervoerder U-OV voor u ook een alternatief. Zeker met scootmobielen en rolstoelen kan dit een optie zijn. Voor meer informatie over het aanbod van U-OV en de omleidingen die zijn ingesteld met de bus als gevolg van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat ga naar www.u-ov.info/reizen/omleidingen-en-verstoringen

Over regiotaxi Utrecht

Regiotaxi Utrecht is openbaar vervoer van deur tot deur, van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer. Regiotaxi Utrecht is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen en rijdt in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht (deel Maarssen), Utrecht, Vianen en Zeist.

Foto: Provincie Utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden