Maandag 14 oktober 2019

NIEUWS Scoutinggroep De Ridderhof viert feest

Door Carla Wouterson

VLEUTEN > Het jaar 2019 is voor de scoutinggroep Ridderhof een feestjaar, omdat het 50 jarig bestaan wordt gevierd. Eerder dit jaar is de groep echter vier maal de dupe geweest van inbraak en vandalisme. Inmiddels is er een alarmsysteem aangebracht en hangen er surveillancecamera’s . Door deze gebeurtenissen leek het even dat de jubileumviering niet kon doorgaan.. Voorzitter Dirk de Goey: ‘Mede door veel media-aandacht, donaties van materialen en een inzamelingsactie vanuit de buurt kreeg de Ridderhofgroep het positieve gevoel weer terug. Het jubileumjaar wordt gevierd en hoe! Wij willen graag iedereen bedanken voor de steun en de mensen graag meenemen in het vieren van het jubileum.’

De Ridderhofgroep kent een lange geschiedenis: begonnen in een clubhuis vlakbij PVCV, vervolgens verhuisd naar een onderkomen bij de begraafplaats aan de Europaweg om in 2006 hun intrek te nemen in een nieuw clubhuis aan de Componistenlaan. Linda Daalhuizen (inmiddels bestuurslid), is al vanaf 1985 lid en is verknocht aan de groep: ‘Wij bieden een uitdagend vrijetijdsprogramma met buitenactiviteiten voor kinderen en jongeren van 5 t/m 18 jaar. Belangrijk bij scouting is samen spelen, waarbij je leert met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk te bewerkstelligen. De kinderen leren op koken, vuur maken en stoken, vlotten en hutten bouwen, pionieren en dit allemaal in de buitenlucht. Een mooi alternatief voor achter de TV zitten of eindeloos gamen.’ Dirk de Goey: ‘Scouting staat voor uitdaging en biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.’ Hoe verknocht Linda en Dirk aan de scouting zijn bewijst wel hun woonplaats, Linda woont in Wijk bij Duurstede en Dirk in Middenbeemster.

Dat kinderen op scouting gaan komt vaak door de ervaringen van ouders die vroeger ook scout waren. Vorig jaar was er zelfs een wachtlijst van 60 kinderen om lid te worden, dit jaar van 45. Dat illustreert dat er een grote behoefte aan vrijwilligers om de groepen te begeleiden. Dit staat dan ook bovenaan het verlanglijstje van het bestuur. Je eventueel opgeven kun je doen tijdens de open dag of per mail info@ridderhofgroep.nl Maar gewoon even binnenlopen op de open dag kan natuurlijk ook en wel op zaterdag 5 oktober van 11.00 u. tot 16.00 u. en iedereen welkom. Uiteraard is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen en de groep te steunen door iets te kopen in de fancy fairkraam. Er zullen activiteiten zijn zoals broodjes bakken boven een kampvuur, er komt een zelfgemaakte hindernisbaan en een limonadekoe. Ook is het mogelijk om de geschiedenis in te duiken door middel van oude foto’s en documenten. Allen welkom op zaterdag 5 oktober op de Componistenlaan 10, 3451SX Utrecht.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden