Zaterdag 23 november 2019

NIEUWS KBO Leidsche Rijn viert 40-jarig bestaan

Door Carla Wouterson

DE MEERN > De feestmiddag van KBO Leidsche Rijn werd geopend met een viering in de Mariakerk in De Meern en met medewerking van het koor Amicanto Daarna werd het feest voortgezet in een bomvolle Schalm, waar alle zalen bezet waren. In de grote zaal traden de Dutch Vocals op en ook Rooie Arie maakte zijn opwachting in de overige zalen, waar ook een Rad van Fortuin stond.

Voorzitter Frans Brinkman schetste de naamsveranderingen die hadden plaatsgevonden. Van bijvoorbeeld de Rooms Katholieke Bejaardenvereniging en Katholieke Bond voor Ouderen Vleuten-De Meern-Haarzuilens tot nu toe, meest recente KBO Leidsche Rijn. De veranderingen zijn voelbaar en merkbaar: van bejaarden naar mondige senioren Brinkman noemde nog maar weer eens de basis van KBO Leidsche Rijn: De drie O’s: Ondernemend, Onderzoekend en Ondersteunend. Daarbij voegde hij er nog twee toe: Open voor iedereen en Omzien naar elkaar. Hij bedankte ook hartelijk de jubileumcommissie te weten Nanny de Smit, Ria van Oorschot, Joke van Dijk en Corry Bijl, die onmisbaar werk hadden verricht om het feest tot een succes te maken.

Ook kwam burgemeester Jan van Zanen nog even zijn opwachting maken. Hij prees de belangenbehartiging van de vereniging en de vele activiteiten die georganiseerd werden voor de leden, van museumbezoek tot stadswandeling, van vakantieweek tot dagexcursies en het omgaan met het digitale tijdperk. Hilarisch was zijn beschrijving van een gemaakte dagexcursie die meer op een ouderwets schoolreisje leek. Kortom vol lof over een vitale vereniging die omziet naar elkaar.

Foto-onderschrift: Burgemeester Jan van Zanen

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden