Donderdag 21 november 2019

NIEUWS Energieambassadeurs trekken wijken in van Stichtse Vecht

Energie en geld besparen met isoleren

STICHTSE VECHT > Welke maatregelen kunt u nu al nemen in uw huis die geld besparen en meer wooncomfort opleveren? Waar krijgt u geen spijt van en waarmee bereidt u zich voor op een aardgasloze toekomst? Wat wil de overheid, wat doet de gemeente en welke vragen heeft u? De energieambassadeurs van Stichting Duurzame Vecht gaan in samenwerking met wijkcommissies, dorpsraden en andere bewonersorganisaties informatie geven over deze onderwerpen. ‘We trekken de wijken in’.

Ralph van Elburg is energieambassadeur en vertelt: ‘Vele onderwerpen die te maken hebben met de energie-transitie komen aan bod op de informatieavonden. De bijeenkomsten worden de komende tijd op diverse plaatsen in Stichtse Vecht georganiseerd. We maken duidelijk wat de rol van de overheid, van de gemeente en van de inwoners zelf is. De energieambassadeurs van de stichting gaan in op de vragen en wensen die bij de inwoners leven. Die kunnen verschillen per wijk en per type woning. We helpen inwoners bij het verduurzamen van hun woning. Welke no-regret-maatregelen – ook wel het laaghangend fruit genoemd –zijn er al te nemen? Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aanleggen van vloerverwarming zonder dat u daar later spijt van krijgt. Rode draad is energie en geld besparen met isoleren.’

Keukentafel

De stichting geeft ook informatie over subsidies, bespaaracties – bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen - en brengen inwoners in contact met betrouwbare installateurs uit de buurt. Tevens is er de mogelijkheid tot een energieadviesgesprek aan de keukentafel bij u thuis of bij het energieloket in de bibliotheek in Breukelen.

Oproep

Stichting Duurzame Vecht roept bewoners op zich te melden met hun vragen en wensen. Neem contact op met energieambassadeur Ralph van Elburg 06 - 542 121 40 of stuur een mail naar energieadvies@duurzamevecht.nl. Wilt u energieambassadeur worden bij de stichting, neem dan contact op met Rik Peeters: 06 - 225 600 83.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden