Donderdag 21 november 2019

NIEUWS Stichtse Vecht krijgt ook kindergemeenteraad

Merle Schweppe geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT > Het college heeft besloten dat jeugdparticipatie de rode draad en focus in het kinderburgemeesterschap wordt. De huidige functie van de kinderburgemeester in Stichtse Vecht is met name ceremonieel. In Stichtse Vecht willen we de jeugd de mogelijkheid geven om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen op het beleid van de gemeente. Het college ziet graag dat jeugdparticipatie werkelijkheid wordt. De uitvoering van dit traject is in samenwerking met werkgroep participatie binnen onze organisatie.

Het doel van de kinderburgemeester is de zichtbare schakel zijn tussen de kinderen in Stichtse Vecht en de gemeente. De kinderburgemeester gaat als ambassadeur en spreekbuis ideeën ophalen bij kinderen uit Stichtse Vecht. Ideeën binnen de vooraf door hem of haar bepaalde speerpunten. De kinderburgemeester brengt de opgehaalde ideeën bij de gemeente. Samen met de beleidsambtenaren beoordeelt de kinderburgemeester de verzamelde ideeën. Hierbij wordt gekeken naar technische uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid. Indien een idee aan de gestelde criteria voldoet mag het door naar de kinderraad.

De kindergemeenteraad wordt één keer georganiseerd in het jaar van de kinderburgmeester. Tijdens deze kindergemeenteraad discussiëren de kinderen met elkaar over de ideeën en proberen ze elkaar

te overtuigen van hun eigen idee. Voor de organisatie van kindergemeenteraad wordt een bedrag van € 3.600,- beschikbaar gesteld vanuit budget Representatie.

De kindergemeenteraad zorgt ervoor dat kinderen meer leren over politiek en dat politiek concreter wordt. Het voorstel voor de kindergemeenteraad levert een bijdrage aan de wens van ons college om kinderen in Stichtse Vecht structureel te betrekken bij beleidsvorming. Op deze manier benutten we de kracht, kennis en kunde van de jeugd binnen onze samenleving (Collegewerkprogramma, Programma 1 Bestuur).

3 REACTIES

Karel8 november 2019 om 16:30

Hou toch op met dat kinderachtige gedoe.
Zorg eerst maar eens voor de mantelzorgers, of het harde rijden op het Zandpad en de Brugstraat in Breukelen bijv.

Dat zijn belangrijke zaken maar een kindergemeenteraad ......... van de zotte !

saagstree9 november 2019 om 9:14

wat een onzin kinderen moeten buiten spelen.
En nu willen wij gepensioneerden ook een eigen burgemeester en gemeenteraad.

saagstree9 november 2019 om 9:14

wat een onzin kinderen moeten buiten spelen.
En nu willen wij gepensioneerden ook een eigen burgemeester en gemeenteraad.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden