Zondag 15 december 2019

NIEUWS Nieuw asfalt op de Wilhelminalaan in Vleuten

VLEUTEN > Donderdag 21 november krijgt de rijbaan van de Wilhelminalaan nieuw asfalt. Auto’s leiden we dan om via een andere route. Fietsers kunnen over de Wilhelminalaan blijven fietsen. ‘Op 21 november asfalteren we de rijbaan van de Wilhelminalaan. Auto’s leiden we dan om via de Stroomrugbaan / Huis te Vleutenbaan en Parkzichtlaan. Fietsverkeer kan over de Wilhelminalaan blijven fietsen of voor de andere fietsroute kiezen. Woningen langs en aan de Wilhelminalaan blijven bereikbaar via het fietspad. We geven de omleiding aan met borden en leiden bestemmingsverkeer om met hulp van verkeersregelaars’, aldus de gemeente.

De gemeente wil de Wilhelminalaan verkeersveiliger maken, hiervoor moeten we deze opnieuw inrichten. Het grootste probleem nu is dat het autoverkeer er te hard rijdt. De weg is niet veilig genoeg voor fietsers en voetgangers, voor voetgangers is er geen voetpad.

Wat komt er en waarom?

Wilhelminalaan krijgt aan beide zijden een voetpad

er worden bomen geplant

de maximum snelheid wordt verlaagd naar 30 km per uur

het vrijliggende fietspad blijft.

Deze aanpassingen veranderen het karakter van de weg en zal de veiligheid voor alle weggebruikers vergroten. Het college heeft het ontwerp van deze herinrichting op 3 juli 2018 vastgesteld.

Het ontwerp (met behoud van het huidige fietspad in 2-richtingen) verbetert de verkeersveiligheid, heeft een rij bomen verdeeld over de gehele Wilhelminalaan en heeft een mooie overgang naar de dorpskern.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden