Donderdag 12 december 2019

NIEUWS Feestelijke opening nieuwe GGD-locatie Binnenweg bij brandweerkazerne Maarssen

Bundeling van krachten op gebied van gezondheid en veiligheid

MAARSSEN > Eerder dit jaar verhuisde de GGD, vanwege een nieuw bestemmingsplan van de Gaslaan, naar een nieuw gebouw aan de Binnenweg 2 in Maarssen (boven de brandweerkazerne). Jonge gezinnen zijn hier welkom bij het consultatiebureau, voor afspraken met de jeugdarts en/of -verpleegkundige en voor alle vragen over opvoeding. Donderdag 28 november was het de eer aan wethouder Klomps om de nieuwe locatie officieel te openen.

Het weer stond een grootste opening met vlaggenwimpels en hoogwerkers van de brandweer in de weg, maar dat mocht de pret niet drukken. Medewerkers van GGD regio Utrecht, gemeente Stichtse Vecht en de lokale brandweer kwamen allemaal samen voor de officiële opening van de nieuwe GGD-locatie aan de Binnenweg in Maarssen. Wethouder Middelen, Verkeer en Omgevingswet Jeroen Willem Klomps: “Ik sta ervoor dat wij alle panden die wij als gemeente in bezit hebben, duurzaam maken. Win-win situaties creëren en lage energiekosten. Voor de GGD was het een verplichte overstap, maar uiteindelijk wel met een positief resultaat.”

Op een slimme manier voetafdruk kleiner maken

Het was in het begin even wennen voor ouders die op de automatische piloot richting de Gaslaan gingen, maar inmiddels weten veel ouders het nieuwe consultatiebureau te vinden. Het gebouw is licht, ruim, schoon én duurzaam. “Deze locatie onderstreept waar GGD regio Utrecht voor staat: Gezondheid en preventie”, aldus Nicolette Rigter, Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht. “Maar wat ik het allerleukste vind is dat we er in zijn geslaagd om een combinatie te maken met de brandweer. We zijn zusterorganisaties die elkaar in alle 26 gemeenten van de provincie tegenkomen. Dit is een heel mooi voorbeeld van op een slimme manier met geld en gebouwen omgaan en tegelijkertijd je voetafdruk beperken.”


Vragen over opvoeding? Chat met de GGD

U kunt bij de GGD terecht voor het consultatiebureau en afspraken met uw kinderen van 0-18 jaar. Op deze nieuwe locatie is er elke dinsdag van 9.00-9.30 en donderdag van 13.00 - 13.30 inloopspreekuur. Hier kunt u terecht met al uw opvoedvragen. Bent u niet in de gelegenheid langs te komen? Neem dan contact op via telefoonnummer 033-4600046 of via email: jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl. Ook kunt u chatten met een jeugdverpleegkundige. Ga hiervoor naar www.ggdru.nl/chatten.

Voor meer informatie: www.ggdru.nl

Jan Pieter Prijten (Postcommandant VRU Brandweer Maarssen), Nicolette Rigter (Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht), Jeroen Willem Klomps (Wethouder Middelen, Verkeer en Omgevingswet).

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden