Donderdag 19 juli 2018

NIEUWS Geschokte reacties op dodelijk ongeluk De Meern

DE MEERN > In De Meern is donderdagavond een jongen van dertien jaar oud om het leven gekomen na een aanrijding met een bus van Connexxion. Het ongeluk gebeurde rond 18 uur bij de Meernbrug. De ouders van de jongen zijn snel op de hoogte gesteld van het ongeluk, zo meldt RTV Utrecht

De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. De politie doet onderzoek en praat ook met de chauffeur. Wel is duidelijk dat de jongen liep.

Veel jongeren hebben het fatale ongeluk op het drukke kruispunt bij een ijssalon zien gebeuren. Ze zijn opgevangen in het politiebureau in De Meern, waar ook Slachtofferhulp aanwezig was. De politie laat weten dat Slachtofferhulp ook beschikbaar is voor getuigen die zijn doorgefietst, maar toch graag hulp willen hebben.

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad heeft burgemeester Van Zanen de raadsleden ingelicht over het nieuws. "Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden van het slachtoffer", aldus Van Zanen. De verkeerssituatie ter plekke is eind 2014 veranderd. Toen is de busbaan aangelegd, is de brug verbreed en zijn oversteekstroken voor fietsers ingetekend.


Via twitter al veel geschokte reacties en ook medeleven naara anleiding van het tragisch ongeluk.

Zo ook Vinex-nestor Wouter de Heus ⚪ ‏@heuswaar: "Inmiddels heeft iedere busbaan in onze Vinex een dodelijk slachtoffer te betreuren. Harde klappen in deze jonge samenleving.'

Marcel ‏@Marcel030NL Wat ik me dan af ga vragen. Gebeuren er gemiddeld meer ongelukken met busbanen? Of lijkt dat zo in #vdm

Evalien van't Veen ‏@Evalien030 Te droevig voor woorden. Sterkte allemaal.

Politie VDM ‏@PolitieVDM Ons medeleven gaat uit naar nabestaanden en andere betrokkenen jong slachtoffer verkeersongeval De Meern.

Marloes Metaal ‏@marloesmetaal Wat een afschuwelijk bericht, bijna half jaar na Smakkelaarsveld. Stil van.

andre verschoor ‏@lipari_andre Medeleven met familie nu. Onderzoek, oorzaak, en al die andere vragen komen later

Cees Bos ‏@CeesBos Mijn gedachten gaan uit naar de ouders, familie en vrienden van de in De Meern verongelukte jongen.

Monique Rook-Frijns ‏@moniquefrijns En inderdaad, dat 'wéér'....wéér een dodelijk slachtoffer, wéér in het verkeer en wéér bij de busbaan. Hoe erg!!!

wrvdm ‏@wrvdm Vreselijk nieuws uit De Meern. Bijna niet te bevatten. Veel sterkte aan familie en vrienden. Verkeerssituaties kunnen en moeten veiliger.

Monique de Brons ‏@MoniqueJdB Het waren ook té veel sirenes.... Wat een afschuwelijk ongeluk in De Meern. Sterkte voor alle betrokkenen en familie van de overleden tiener

3 REACTIES

Pauline Solleveld26 juni 2015 om 9:20

Geschokt door het nieuws. Sterkte aan alle familie, vrienden en klasgenoten van het slachtoffer. Ook sterkte voor de buschauffeur voor wie dit ook een groot drama is, en sterkte aan de ooggetuigen.

naomi meer26 juni 2015 om 11:26

Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

Fred Schenk26 juni 2015 om 14:16

Ik heb dit kruispunt (vlak bij de school waar mijn beide zoons op zitten) vanaf het begin al als zeer onoverzichtelijk en daardoor extreem gevaarlijk betiteld. Alle soorten verkeer kruisen er op een onlogische en onduidelijke manier. Zo intens triest dat dit door een noodlottig ongeval 'bewezen' moet worden. Mijn medeleven aan ouders, familie en andere betrokkenen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden