Afbeelding

Gouden schaal voor kantine Minkema College

Lezersnieuws

WOERDEN > Cateraar de HALL van het Minkema College heeft een half jaar na zijn start de gouden Schoolkantine Schaal 2021 van het Voedingscentrum ontvangen. Nadat in 2019 de zilveren schaal was behaald, zijn nu de volgende stappen gezet om de kantine nóg gezonder te maken voor de leerlingen. Op donderdag 22 april 2021 werd de schaal online ‘uitgereikt’ aan cateraar Frans van Hall voor zowel de kantine op de locatie Minkemalaan als op de locatie Steinhagenseweg.

“Het Minkema College vindt het belangrijk een gezonde omgeving te bieden, waarin bewegen, lekker in je vel zitten en voeding centraal staan, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs. “We vinden het dan ook fantastisch dat onze nieuwe cateraar de kantine zo heeft ingericht dat we nu een gouden schaal hebben.”

Voor elke leerling iets lekkers

In de Minkema Kantine wordt actief water en fruit aangeboden voor lage prijzen. De gezonde items, de dagkeuzes, liggen vooraan. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen waarin een gezonde combinatie wordt gestimuleerd. Al het brood is zoveel mogelijk volkoren en ook het beleg is vooral gebaseerd op gezonde producten zoals 30+ kaas, kipfilet, light roomkaas etc. Zuivel is halfvol en daarnaast is er veel fruit en in de ochtend een lekker yoghurtontbijt. In de automaten zijn alle dranken suikervrij en ook de snacks zijn voor 80% een gezonde keuze. Cateraar Frans van Hall: “We hebben voor elke leerling iets lekkers in het assortiment. De kipproducten zijn Halal en er zijn elke dag voldoende vegetarische opties. Ook hebben we items voor leerlingen met een voedselallergie of -intolerantie zoals glutenvrij brood en lactosevrije producten.”

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. “Door proeverijen te organiseren voor de leerlingen, laten we hen ook meedenken over het aanbod in de kantine”, aldus Van Hall.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine 

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend