kabouter training schoolhandbal
kabouter training schoolhandbal Jerry Kruithof

50-Jarig jubileum HV Nijenrodes een groot succes!

Nieuws Ingezonden

BREUKELEN > Afgelopen juni bestond Handbalvereniging Nijenrodes 50 jaar. Vanwege corona hebben we moeten wachten met het vieren van dit prachtige jubileum.  Op 8, 9 en 10 oktober was het  eindelijk zo  ver. Maar liefst 3 dagen lang in het teken van het jubileum.

Vrijdag waren als allereerste de scholen aan de beurt voor het 44e  schoolhandbal toernooi. Aan het begin van de middag de allerjongsten, groepen 1 en 2, voor een kabouter handbaltraining: ballen met ballonnen, door de hoepel, slalom rond paaltjes en allerlei motorische  vaardigheidstrainingen.

De groepen 3 t/m 8 speelden speedhandbal, het handbalspel met veel snelheid. Je speelt met 4 spelers op een minihandbalveld, dus kleine teams waardoor iedereen mee moet doen aan het spel. De keeper mag ook meespelen. Een zachte bal zodat ook de beginnende spelers de bal goed kunnen hanteren en je als keeper niet bang hoeft te zijn voor de bal. Kortom een lekker snel spelletje. Buiten was er ook van alles te doen. Kortom veel plezier, prachtig weer en lekker in beweging.

Op zaterdag kwamen de leden, oud-leden, familieleden zelf in actie bij de Olympic games. Elk team, jong en oud door elkaar, konden allerlei spellen doen: een hindernisbaan, Twister, skippy slang, kubs, kruiwagen race en last but not least natuurlijk een partijtje handbal.  Wat een lol!

Daarna de receptie, waar iedereen bij kon komen met een hapje en een drankje. Veel oud-leden hebben zich laten zien. Erg in trek waren de fotoboeken en het zgn. Smoelenboek. Hierin zitten alle spelerspassen van de begintijd van de vereniging. Veel kinderen zagen hier de jeugdfoto van hun vader of moeder, wat natuurlijk tot de nodig hilariteit leidde.

Natuurlijk was er een officieel gedeelte, waarbij de voorzitter Tom Branderhorst vooral iedereen die zich vrijwillig inzet voor de vereniging in de spotlights zette. Marcel de Kort, afgevaardigde en lid van verdienste van het NHV overhandigde de jubileum vlag aan de voorzitter.

Berty Brinkhof kwam het podium op om de jaarlijkse prijzen van de vereniging uit te reiken, maar penning- en spreekstalmeester Remi Bode greep in. Lucia Verhoef werd ook op het podium geroepen. Beide dames, al bijna vanaf het begin lid van deze prachtige vereniging,  hebben alle ereprijzen die we kennen al gewonnen. Maar als “moeders” van de vereniging vonden we toch nog een manier om  onze waardering voor de tomeloze inzet van beide dames uit te drukken. Vanaf heden noemen we onze buitenvelden het “ Berty Brinkhof veld” en het “Lucia Verhoef veld”. De dames waren erg verrast en moesten hier wel even van bijkomen! Het uitreiken van de prijzen liet even op zich wachten.

De Mien van Dijk bokaal wordt uitgereikt aan een speler binnen zijn/haar team bijdraagt aan een goede sfeer of goede resultaten en zich daarnaast inzet als vrijwilliger voor de vereniging. Dit jaar mocht Ian Poll deze bokaal in ontvangst nemen.

De Bob van de Vreede prijs was dit jaar extra bijzonder. In aanwezigheid van de vader van Bob, Jaap van de Vreede, werd de prijs uitgereikt aan Erik Goedegebuure. Dit jaar de senior die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt .

En als laatste werd natuurlijk de jubileum commissie in het zonnetje gezet. Wat een enorme klus hebben zij geklaard. Chapeau!!

Als klap op de vuurpijl zijn alle teams in een nieuw tenue gestoken.

Na dit officiële gedeelte ging het feest los. Lekker eten en een drankje en daarna de voetjes van de vloer! En dat kunnen zowel de junioren als de senioren van de vereniging heel goed!

Op zondag stonden voor alle teams clinics door bekende trainers op de agenda. De allerkleinste trainden samen met de G-handballers onder leiding van onze eigen Berty, Maaike en Diana.  

De E-tjes  en de D-tjes door respectievelijk Humphry en Mario van Asdonck. De dames C en B kregen hun training van Thomas Visseren Nick Egbers, de heren van BDC uit Soest.

Brendon Branderhorst trainde de C-jongens terwijl Kees van de Post en Diana Kolfschoten de keepers training op zich namen.

De dames senioren deden, onder leiding van Adri Kohler, zelfs even aan voetbal!

En als laatste krengen de heren A en heren senioren een intensieve training van niemand minder dan Hans van Dijk.

Inmiddels is er een schitterende impressie van dit jubileumweekend beschikbaar op onze socia media, Facebook, Instagram en onze site www.nijenrodes.nl

Wat een prachtig weekend!  Allen die hieraan bijgedragen hebben, op welke manier dan ook, dank hiervoor!

Vernoeming buitenvelden naar Berty en Lucia
Bob v.d. Vreede prijs uitgereitk door Jaap v.d. Vreede aan Erik Goedegebuure
Mien van Dijk bokaal voor Ian Poll
Clinic Mario v. Asdonck
Nieuwe teamshirts
NHV  jubileum vlag
Clinic dames 1door Adri Kohler
keepers clinic door Kees v.d. Post
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws