Afbeelding
Gemeente Utrecht

Een ruimte nodig voor een maatschappelijk initiatief? Deze app helpt je er een te vinden in Utrecht

Nieuws

UTRECHT > Er is een nieuwe handige app voor iedereen die in Utrecht een ruimte zoekt of aanbiedt. De app heet Het Makelpunt en brengt vraag en aanbod bij elkaar. De app is bedoeld voor inwoners en organisaties in Utrecht die een locatie of ruimte zoeken voor een activiteit of buurtinitiatief. Denk aan sportclinics, biljart- of kaartclubs, dansworkshops, exposities of flexwerkplekken. Op dinsdag 22 februari werd deze door wethouder Eelco Eerenberg gelanceerd.

“De app van het Makelpunt matcht vraag en aanbod en helpt initiatieven zo een plek te vinden”, zegt Eerenberg. “Zo’n app is welkom. Want de vraag naar locaties voor maatschappelijke doeleinden is groot. Soms lukt het inwoners en organisaties nu niet om een geschikte ruimte te vinden voor een activiteit of buurtinitiatief. Deze app maakt het vinden van zo’n plek makkelijker.”

Website vernieuwd

Het Makelpunt had al een website waarop inwoners of organisaties een ruimte kunnen zoeken voor hun activiteit. Tegelijkertijd kan iemand daar een ruimte of locatie aanbieden. De website was verouderd en niet voldoende toegankelijk voor mobiele devices, zoals een smartphone of tablet. Daarom is de website vernieuwd en is er ook een app gekomen.

Het Makelpunt, onderdeel van de gemeente Utrecht, heeft een breed netwerk van in- en externe partners die ruimtes aanbieden. Daarbij werkt zij samen met de gemeente Utrecht en organisaties als leegstandsbeheerders, zorginstellingen, (culturele) organisaties en onderwijsinstellingen in de stad.

Geavanceerde functionaliteiten

Iemand kan in de app aangeven voor welke activiteit men een ruimte zoekt of een ruimte aanbieden. Binnen de app en website zijn alle beschikbare locaties te vinden, met aanvullende informatie zoals het aantal m2, faciliteiten zoals een beamer of WIFI en de huurkosten. Daarbij is er een zoekmachine, waarbij je kunt filteren op wijk of aantal personen. De aanbieder noteert zijn contactgegevens bij de locatie. Reacties of vragen over de locatie worden direct doorgestuurd naar de aanbieder.

Je hoeft de app niet te downloaden via een Play Store, maar kunt direct met een smartphone naar www.makelpunt-utrecht.nl.

Matches

De afgelopen jaren zijn er via Het Makelpunt al mooie matches ontstaan. Zo zocht Queridon Taal en Horeca een grotere locatie voor hun taallessen en hebben ze die via Het Makelpunt bij leegstandsbeheerder Ad Hoc gevonden. Queridon is een stichting die zich ten doel stelt om inburgeraars een zo goed mogelijke start in Nederland te geven door ze direct mee te laten doen. De stichting organiseert bijvoorbeeld culturele evenementen, lunches, caterings of diners in de wijk waar cursisten kunnen oefenen.

Lancering app

Wethouder Eerenberg lanceerde de app officieel op dinsdag 22 februari in de gymzaal op de Marco Pololaan 487. Dat is een van de locaties die ook te huur is via Het Makelpunt. Dit deed hij samen met Ad de Jong van Nutrecht, die zijn locatie via de site aanbiedt en Gerard Kluter van Queridon.

Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Lions Vleuten koken voor bewoners van ZOMO Vrije tijd
Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws
Afbeelding
Winnaars 1e Doublette toernooi Henk Koet en Frans de Wilde. Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws