Afbeelding

Kerstwensboomactie van LC de Haar is groot succes!

Lezersnieuws

HARMELEN > Dit jaar heeft Ladies’ Circle 60 De Haar een kerstwensboomactie opgezet. In samenwerking met drie Harmelense basisscholen, De Horizon, De Notenbalk en de St. Bavoschool, zijn er voor alle kinderen die geregistreerd staan bij de Voedselbank (gemeente) Woerden kerstcadeaus ingezameld. Naast de kerstcadeaus heeft de actie ook nog een donatie van € 600,- voor de Voedselbank Woerden opgeleverd.

Nadat Sinterklaas ons land had verlaten, zijn de basisscholen zoals elk jaar weer in kerstsferen gebracht. Dit jaar stond er op elke school ook een speciale boom: een kerstwensboom. Deze kerstwensboom was versierd met kerstwensballen. In deze kerstballen zat een wenskaartje waarop de leeftijd van een jongen of meisje stond voor wie het extra bijzonder is om met kerst een cadeautje te krijgen. Aan de ouders en kinderen van de deelnemende scholen is gevraagd of zij een kerstwensbal uit de boom wilden halen en voor het kindje op het kaartje een geschikt cadeautje wilden kopen om onder de boom te leggen. Een actie voor kinderen door kinderen.

De reacties van de ouders en kinderen waren hartverwarmend. Binnen enkele dagen waren alle speciale kerstballen uit de kerstwensboom en al snel lag er voor elk kind een kerstcadeau onder de wensboom. Ook werden er extra cadeaus aangeboden. Van zo’n succes van deze actie hadden de Ladies van LC de Haar nooit kunnen en durven dromen. De Ladies hebben het hier echter niet bij laten zitten. Voor de ouders en kinderen die geen cadeau-bal hadden kunnen bemachtigen, zijn nieuwe kerstballen gevuld met een kaartje met daarop een QR-code waarmee een donatie aan de Voedselbank Woerden kon worden gedaan. Dit heeft maar liefst € 600,- opgeleverd! Mede doordat kinderen zelf acties opgezet hebben om extra geld in te zamelen.

Woensdag 21 december jl. heeft LC de Haar de kerstcadeaus en de donatie aan de Voedselbank Woerden overhandigd. De extra cadeaus hebben de Ladies bij de Speelgoedbank Woerden gebracht.

LC de Haar bedankt De Horizon, De Notenbalk en de St. Bavoschool voor het beschikbaar stellen van hun school voor de kerstwensboom, de ouderraden van deze scholen voor alle hulp gedurende de actie, Onze sponsoren BrinkOmega, Bouwbedrijf Kwakkenbos BV en Thys Toys en natuurlijk alle ouders en kinderen van de deelnemende scholen voor al hun bijdragen!

Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws