Afbeelding

Vrienden van de Aa geven het leven kleur

Nieuws

BREUKELEN > “Een beetje extra kleur geven aan het leven van de senioren die in of vanuit woonzorgcentrum De Aa in Breukelen zorg krijgen, daar wil iedereen toch aan bijdragen?” Aan het woord is Yves Vermeulen, de nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden van de Aa. Om die bijdrage te kunnen leveren zijn donateurs nodig. “We hopen dat iedereen in Breukelen zich als donateur meldt!”

Sinds 1985

In 1985 is de Stichting Vrienden van de Aa opgericht. Voorheen was De Aa een traditioneel verzorgingshuis. Tegenwoordig verblijven in het woonzorgcentrum vooral mensen met een lichamelijke of geestelijke ziekte, zoals dementie. “Als Vrienden richten we ons op het welzijn van deze bewoners. Maar ook op bewoners van De Angstel en ’t Heycop (eveneens onderdeel van complex De Driestroom), die thuiszorg krijgen vanuit De Aa. En op de groep bezoekers van dagbesteding De Twijg die ook in het gebouw zit.”

Extra kleur

Alle genoemde bewoners en bezoekers krijgen vanzelfsprekend vanuit De Zorggroep Vechtstreek de zorg die ze nodig hebben. Maar soms is er iets extra’s nodig om het leven net iets meer kleur te geven. “Dat zit vaak in kleine dingen. Zo leveren de Vrienden een bijdrage aan uitstapjes, aan de jaarlijkse vakantie en aan optredens. Of aan de inrichting van het terras, de tuin en de ruimte van De Twijg. En aan apparatuur zoals de bingomachine en de piano. Ook geven we elk jaar de bewoners een notitiekalender met Sinterklaas en een Kerstattentie.” Waar het bestuur geld aan uitgeeft, wordt in samenspraak met De Aa en dus met de Zorggroep bepaald. “Zo komt elke euro op de juiste plek terecht.”

Donateurs

Yves Vermeulen woont al sinds 1990 in Breukelen. Hij volgt Martin Streng als voorzitter op en vindt het van groot belang dat veel ‘vrienden’ zich aansluiten bij de Stichting. “Eigenlijk zou iedereen die deze Breukelse senioren met een zorgvraag een warm hart toedraagt, donateur moeten worden. En daarbij is elke bijdrage welkom; groot én klein. Mensen kunnen ook een eenmalige gift doen. En bedrijven en fondsen zijn van harte welkom om activiteiten en acties te sponsoren. Een berichtje naar het bestuur is voldoende. Ik reken op u!”

Aanmelden

Wilt u donateur (Vriend) worden of een eenmalige gift doen? Stuur een mailtje met uw gegevens naar VriendenvdAa@gmail.com, of een berichtje naar Stichting Vrienden van de Aa, p/a De A 50, 3621 VV Breukelen of geef het af aan de balie van de Aa. U krijgt dan nader bericht van ons. Als bestuur bestaand uit vrijwilligers zorgen wij dat uw geld goed besteed wordt. En omdat de Stichting een zogeheten ANBI is, kunt u uw gift, onder voorwaarden, aftrekken van de belasting.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws