Raoul de Jong en Lize Spit © Cody Shareman
Raoul de Jong en Lize Spit © Cody Shareman

Lize Spit en Raoul de Jong in Bibliotheek Neude tijdens Boekenweek ‘Ik ben alles’

Vrije tijd

UTRECHT > De 88ste Boekenweek, van 11 tot en met 19 maart, heeft als thema ‘Ik ben alles’. Boeken en verhalen helpen om te ontdekken wie je bent, wie je zou willen zijn en wie de ander is. Bibliotheek Neude biedt rond dit thema een gevarieerd programma: een schrijversavond met Lize Spit en Raoul de Jong, een Voorleesfeest, Schrijfcafé, leesclub, boekpresentatie, filmprogramma en tentoonstelling.

 

Lize Spit en Raoul de Jong

In de Boekenweek ontvangt Bibliotheek Utrecht zaterdagavond 11 maart de auteurs van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay. Lize Spit en Raoul de Jong gaan met elkaar in gesprek. Wat betekent ‘Ik ben alles’ voor hen, welke rol speelt het in hun leven én in hun werk? Uiteraard spreken ze ook over hun Boekenweekwerken en hoe het thema daarin naar voren komt. Na afloop is er ruimte voor boekverkoop, verzorgd door Broese, en signeren de auteurs. In Theater Bibliotheek Neude, zaterdag 11 maart van 20.00-21.30 uur. De toegang bedraagt €10/ €5 voor bibliotheekleden.

Ik ben alles-voorleesfeest

Tijdens het ‘Ik ben alles-voorleesfeest’ lezen bijzondere mensen bijzondere verhalen voor. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door verhalen over feminisme, het dragen van een prothese, het zijn van veteraan, het performen als Drag Queen en nog veel meer. De voorlezers lezen soms uit eigen werk, soms uit werk van anderen. Op de Tribune en in de Literatuurkamer Bibliotheek Neude, zaterdag 11 maart van 15.00 – 17.30 uur. Gratis inloop.

Schrijfcafé Je bent alles

Het Schrijfcafé op 11 maart sluit aan bij het Boekenweekthema ‘Ik ben alles’. Deelnemers schrijven een dialoog en flaptekst over de vele kanten van wie ze zijn of lijken te zijn. In Collegezaal Bibliotheek Neude, zaterdag 11 maart van 10.30 – 12.30 uur, kosten € 15.

Film Murakami

Blind Willow, Sleeping Woman is een fijnzinnige, betoverende en diepmenselijke animatie van Pierre Földes, gebaseerd op zes verhalen van Haruki Murakami, een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur. De film ademt de sfeer van Murakami’s werk in muziek, ritme en toon. In Filmzaal Bibliotheek Neude, woensdag 15 maart om 18.00 uur en om 20.00 uur.

Voorafgaand aan de vertoning van 20.00 uur geeft Gerlinda Heywegen een gratis lezing over de film en de verhalen van Haruki Murakami.

Senia Leesclub Klassiekers
‘Frankenstein’, ‘Emma’, ‘Nooit meer slapen’, ‘Max Havelaar’, ‘Misdaad en straf’. Er zijn veel mooie klassiekers om te lezen of te herlezen. Voor wie wil weten of de Leesclub Klassieken iets voor hem of haar is, organiseert Senia een informatieavond op donderdag 16 maart van 19.00 – 20.00 uur. De bijeenkomst is vrijblijvend, wel vooraf aanmelden via bibliotheekutrecht.nl/boekenweek.

Boekpresentatie en fototentoonstelling

Verder is er op 12 maart de boekpresentatie ‘Fakha op het banket van de mannen’, het nieuwste boek van de Utrechtse schrijfster Mehrnaz Salehi. En van 6 tot en met 31 maart is in Bibliotheek Neude de fototentoonstelling ‘Schoonheidsfoutje’ te zien van Hannah Pater, over de diversiteit van het vrouwelijk gezicht.

Het volledige programma en toegangskaartjes zijn te vinden op bibliotheekutrecht.nl/boekenweek.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws