Vrijdag 21 september 2018

ONDERNEMEND Kameryck bouwt weer aan de toekomst

KAMERIK > Na een bouwstop van ruim 5 jaar kan Kameryck eindelijk weer verder met de uitbreiding van het hoofdgebouw. Vorige week zijn de bouwactiviteiten hervat. De reden dat de bouw zo lang heeft stilgelegen is dat enkele omwonenden bezwaar maakten tegen de uitbreidingsplannen omdat ze vonden dat de geplande activiteiten, en met name de horeca, niet pasten in het bestemmingsplan. De rechter heeft de omwonenden in het gelijk gesteld en dat was voor de gemeente aanleiding om het bestemmingsplan, dat dateerde uit 2006, aan te passen. Deze aanpassing heeft geresulteerd in een heel nieuw bestemmingsplan voor het totale recreatiegebied. Er waren veel nieuwe ideeën voor het recreatiegebied die nu allemaal verwerkt zijn in het nieuwe bestemmingsplan. Het resultaat is een mooi plan dat enerzijds ruimte geeft aan nieuwe ontwikkelingen en anderzijds duidelijke grenzen stelt op het gebied van horeca en evenementenorganisatie. De rechter heeft zorgvuldig getoetst of het gebied en de omgeving dit aankan. Met steun van de volledige gemeenteraad is dit plan tot stand gekomen.

De nieuwe ontwikkelingen zullen de locatie niet alleen aantrekkelijker maken voor de recreant, maar zorgen ook voor een beter financieel draagvlak voor de instandhouding van de publieke voorzieningen. Wat betekent dit concreet?

Om te beginnen kan Kameryck nu door met de uitbreiding van het gebouw, wat de nodige ruimte geeft voor kantoor, opslag en keuken waarmee het bedrijf al jaren worstelt. Daarnaast kunnen meer binnen activiteiten georganiseerd worden in de winter en bij slecht weer. Kameryck beoogt vooral in de winter meer zakelijke bijeenkomsten te gaan aantrekken zoals vergaderingen en kleine congressen. Hierdoor wordt de bedrijfsvoering minder kwetsbaarheid voor seizoensinvloeden.

Ook het hele terrein krijgt een ‘facelift’. Veel voorzieningen die verouderd zijn worden vervangen of opgeknapt. Mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe steiger van ruim 300 meter aan de plas. Deze is door het recreatieschap geheel vervangen door een kunststof dek met betonnen palen. Er is een wandelpad rond de plas aangelegd met een mooie brug over het water (met dank aan de Rabobank). Bij de kinderboerderij komen een aantal nieuwe verblijven voor de dieren en wordt de bestrating en de routing aangepast.

Op dit moment worden daar door Kameryck plannen uitgewerkt voor een pannenkoekenrestaurant, een midgetgolfbaan en andere speelvoorzieningen voor kinderen. Dit najaar zal er, in samenwerking met het waterschap, een aantal eilanden gegraven worden op het land grenzend aan de westzijde van de plas. Er zal daar een verbinding met de plas gegraven worden waardoor er een grotere waterpartij ontstaat met natuurvriendelijke oevers die worden aangeplant met riet en waterlelies. Het nieuwe wandelpad voert langs dit mooie gebied en door de vlindertuin en een hoogstamfruitboom, waar picknickbanken aan het water staan. In het restaurant zijn kant en klare picknickmanden verkrijgbaar maar wie daar zijn eigen boterham wil eten is natuurlijk ook van harte welkom. Er zijn ook concrete plannen voor een avontuurlijk wandelpad dat alleen op blote voeten kan worden afgelegd; het ‘blote voeten pad’, en speciaal parcours dat vooral een tactiele sensatie is voor de blote voeten.

Zo wordt de locatie verrijkt met nieuwe voorzieningen, allemaal passend bij het natuurlijke karakter van de locatie, die hiermee kleurrijker en aantrekkelijker wordt.

Reden voor Kameryck om ook iets aan de naam te veranderen, zodat deze beter ‘de lading dekt’ van Kameryck 2.0. Daarom zal Kameryck voortaan Buitenplaats Kameryck gaan heten. U bent van harte welkom.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden