Zaterdag 21 september 2019

ONDERNEMEND Rita Peuterdans al 5 jaar een begrip in Maarssen en omgeving

MAARSSEN > Sinds 2014 geeft Rita Biemond peuterdanslessen aan jongens en meisjes van 2,5 jaar tot 4 jaar in de muziekschool in Maarssen. In het begin kwamen de meeste kinderen uit Maarssen maar snel daarna kwamen ook kinderen uit Zeist, de Meern, Breukelen, Vleuten etc. Rita Peuterdans is inmiddels een begrip in Maarssen en de wijde omgeving. Rita: “Het is ook erg leuk om te zien dat ouders later terugkomen met jongere broertjes of zusjes.”

Iedere vrijdagochtend is het feest bij de lessen. Rita Biemond en Mieke de Haas, die sinds een paar jaar assisteert, weten de kinderen enthousiast te maken door de interessante en leerzame lessen. De hele les kan goed gevolgd worden door ouders/verzorgers die in de ruimte ernaast zitten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Rita: “Elke week is er een nieuw dansthema, met afwisselende muziek en met leuke attributen die bij het thema passen. Sommige thema’s herhaal ik na een tijd weer omdat het herkenbaar is voor de kinderen en dat is belangrijk voor deze leeftijd.”

De dansthema’s bedenkt Rita zelf, rekening houdend met ieder type kind. Ze vindt het belangrijk dat ieder kind plezier beleeft tijdens de lessen en dat kinderen zich veilig en geborgen voelen.

De lessen hebben een vaste volgorde: Er wordt gestart met een warming-up, daar worden spelenderwijs de armen, benen en voeten ‘wakker gemaakt’. Dan volgt het dansverhaal. Afhankelijk van het thema wordt het verhaal gedanst. Bij het thema ‘dierenfeest’ gaan de kinderen dansend, stampend, vliegend, rollend naar het feest in het bos. Fantasie is een belangrijk onderdeel van het dansverhaal. Als laatste eindigt de les met een cooling-down. Er wordt dan rustige muziek gedraaid zodat de kinderen tot rust komen van het dansen en bewegen voordat ze naar huis gaan.

De lessen zijn iedere vrijdag van 9u tot 9:45u en van 10 tot 10:45u bij de Nieuwevaart, (de muziekschool) Gaslaan 12, Maarssen. Kosten zijn €70 per 10 lessen.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.ritapeuterdans.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden