Zondag 22 september 2019

ONDERNEMEND Schoenmakerij Aerts 100 jaar, een eeuwlang service en kwaliteit

BREUKELEN > Zowel aan de buitenkant als binnen straalt de zaak dit mooie jubileum uit. Schoenmakerij Aerts is al 100 jaar een begrip en niet weg te denken uit het centrum van Breukelen.

R.C.F. Aerts ontvluchtte in de Eerste Wereldoorlog het onveilige België, hij trouwde in 1919 in Breukelen en vestigde zich als schoenmaker. Oudste zoon Frans ging later bij hem werken en nam in 1963 de zaak over. In 1985 volgden dochter Astrid en schoonzoon Henk dat voorbeeld op en hun zoon Sander, inmiddels de vierde generatie, kwam in 2008 in de schoenmakerij. Wat het bedrijf altijd hoog in 't vaandel heeft is het leveren van service en kwaliteit. De schoenen worden uitsluitend met het beste materiaal en op de originele maakwijze gerepareerd. Uiteraard bezitten zij daarvoor, al meer dan 25 jaar, het certificaat meester-schoenmaker, en voldoen daarmee aan de kwaliteitseisen van Stichting Schoenmakers Gilde.

Maar ook als winkel manifesteert het bedrijf zich op de Kerkbrink met de verkoop van kwaliteit schoeisel waaronder de mooie merken Greve en Dubbary, riemen, Happy Socks en Carlo Lanza sokken en een ruim assortiment aan onderhoudsartikelen (ook voor meubels). Tevens zijn zij stomerij-depot (van stomerij Wagenaar).

Ondanks roerige tijden in de detailhandel hoopt Sander, met Henk en Astrid op de achtergrond, nog heel lang zijn vakbekwaamheid uit te kunnen oefenen in dit mooie ambacht.

Vanwege het 100-jarig jubileum staan er dit jaar diverse acties, aanbiedingen en activiteiten op het programma.

2 REACTIES

Rijk7 maart 2019 om 11:49

Van harte gefeliciteerd met 100jarig jubileum. Henk en Artis en Sander jullie hebben een prachtig bedrijf .
Nog vele jaren vakmanschap en gezondheid toegewenst van jullie oud collega .
Groetjes Rijk en Marianne

Kees7 maart 2019 om 11:55

Deze man heeft mij 10 jaar geleden beduvelt!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden