Zaterdag 21 september 2019

ONDERNEMEND Eyescan bouwt zeer geavanceerd oogheelkundig centrum aan zorgboulevard Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Aan de Soestwetering in Utrecht stadsdeel Leidsche Rijn, bouwt Eyescan één van de meest geavanceerde oogheelkundige klinieken van Europa. Het totale gebouw van totaal zo’n 4.000m2 zal nagenoeg in zijn geheel worden gebruikt voor hoogwaardige oogheelkundige zorg met diverse specialismen.

Zo komt er een zeer modern refractiecentrum waar alle soorten ooglaserbehandingen en lensimplantaten plaatsvinden. De techniek op het gebied van refractiechirurgie is de laatste jaren vooral verschoven richting implantlenzen, omdat met dit type chirurgie ook leesproblemen kunnen worden verholpen. Verder komt er een kliniek voor algemene oogheelkundige zorg onder, nu nog gevestigd onder de naam Eyescan Visie aan de Koningin Wilhelminalaan te Utrecht. Er komt ook een speciaal centrum voor alleen het achterste deel van het oog. Retina Operatiecentrum Utrecht zal zich vooral richten op netvlieschirurgie en het achter segment van het oog, de zogenaamde vitreoretinale chirurgie.

Er komt een medisch centrum dat operatiekamers inclusief faciliteiten zal aanbieden voor allerlei soorten chirurgie. Met name operatiecapaciteit is een groot probleem in de gezondheidszorg met name met betrekking tot wachtlijsten. Medisch Operatie Centrum Utrecht biedt straks een enorme capaciteit met maar liefst 4 klasse 1 gecertificeerde operatiekamers. Tot slot zal Eyescan Shared Service Centre, het hoofdkantoor van Eyescan Nederland met totaal 9 vestigingen van Limburg, tot Drenthe en Noord Holland haar zetel nemen.

Eyescan biedt voor bijna 350 mensen werk. De vestiging in Utrecht zal werkgelegenheid bieden in de regio voor totaal zo’n 80 mensen.

In 1991 begonnen dr. H. Punt en dr. A.J.P. Rouwen met een kliniek voor oogheelkundige zorg aan de Hollandlaan te Utrecht. Dit centrum kwam voort als een van de eerste zelfstandige behandelcentra in Nederland toen het oude militair hospitaal A. Matthijssen in Oog en Al haar deuren sloot. In 1999 is samen met Reyer Lafeber Refractie Chirurgisch Centrum opgericht in De Meern. In die tijd 1 van de eerste ooglaserklinieken in Nederland. Na in 2003 de refractiekliniek te hebben verhuisd naar het Lucasbolwerk 10 in Utrecht hebben Punt en Lafeber het bedrijf uitgebouwd naar waar het vandaag staat.

Inmiddels wordt het hoogste punt van het gebouw, wat “Bolwerk Novum” gaat heten aanstaande vrijdag bereikt. Naar verwachting zal in september van dit jaar het pand in gebruik genomen gaan worden.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden