Zondag 20 oktober 2019

ONDERNEMEND Maarssen is een heuse koffieschool rijker

MAARSSEN > De gemeente heeft er sinds kort een geheel nieuwe en originele opleiding bij. De Dutch Coffee Academy, die zijn intrek heeft genomen aan de Herenweg 24-B in Maarssen, geeft barista-trainingen op alle niveaus.

Voor de thuisbarista zijn er de speciale workshops van ongeveer 2,5 uur. Daar wordt de cursisten de beginselen van goede koffie geleerd met kennis van de bonen en apparatuur. Voor de horeca-ondernemer worden korte trainingen gegeven, waain naast de basis voor de perfecte espresso en melk opschuimen, aandacht besteed wordt aan de barlogistiek. Deze training wordt bij voorkeur gegeven in de horecaonderneming zelf zodat het geleerde gelijk toegepast wordt op de eigen apparatuur en eigen omgeving. Voor de professional die graag een echte barista wil worden of voor de thuisbarista die zich meer wil verdiepen, worden de SCA gecertificeerde Barista Skills trainingen gegeven. Deze trainingen werken volgens een opvolgend principe en starten bij de SCA Barista Skills Foundation. Na het behalen van het examen ontvangt de deelnemer een SCA certificaat. Deze diploma’s zijn wereldwijd erkend.

Tot slot kun je bij de Dutch Coffee Academy ook Latte art trainingen volgen. Bij een Latte art training leer je verschillende figuren schenken met het melkschuim in de koffie. Deze trainingen kunnen al dan niet afgesloten worden met een LAGS (Latte Art Grading System) examen.

Kijk voor meer informatie over de Dutch Coffee Academy en alle mogelijkheden om meer te leren over koffie en de bereidingen op de site www.dutchcoffeeacademy.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden