Zondag 17 november 2019

ONDERNEMEND Markt verkennen tijdens Open Huizen Route ERA Ritter

REGIO > “Wij gaan zaterdag huizen kijken in een andere plaats dan waar we nu wonen. We willen graag verhuizen, maar weten nog niet waar naartoe. In onze eigen stad zijn de woningen die we zoeken voor ons niet meer te betalen, dus we gaan verder zoeken. In de omliggende gemeentes is nog wel passend aanbod te vinden. De reistijd naar het werk is nog te overzien.” Aan het woord is zomaar een huizenzoeker. Hij gaat met zijn gezin open huizen bekijken tijdens de landelijke Open Huizen Route van zaterdag 30 maart aanstaande.

“Dat horen we vaker,” stelt ERA-makelaar Erwin Ritter vast. “Wij merken lokaal dat steeds meer kijkers uit andere plaatsen komen. Daar is te weinig aanbod en het aanbod dat er is, is vaak boven budget. Wij zijn uiteraard voor onze verkopers erg blij met al die aandacht. Daarom hebben wij al onze opdrachtgevers geadviseerd om mee te doen met de Open Huizen Route. Ook al lijkt een huis snel te gaan verkopen, hoe meer belangstelling er is, des te beter dat is voor de opbrengst. En onder andere daarvoor worden wij ingeschakeld.”

“Tijdens een Open Huizen Route kan iedereen zonder afspraak tussen 11.00 en 15.00 uur aanbellen voor een kort bezoek bij die huizen die aan de actie meedoen. Duizenden huizen zijn te herkennen aan een poster in het raam of een opzetbordje op het tuinbord. Het is de bedoeling dat kijkers een eerste indruk opdoen. Bij serieuze belangstelling wordt er op een ander moment een bezichtiging gepland, waarbij er meer tijd is en het huis in meer detail kan worden bekeken.”

“Voor verkopers is meedoen eigenlijk geen vraag. Veel bezoek op één dag is efficiënt en het is een handig selectiemiddel om kijkers van kopers te onderscheiden. En vergeet niet dat veel huizen onder druk van deelname aan de Open Huizen Route nog sneller verkocht raken, omdat een koper niet het risico wil lopen dat er nog een kandidaat tijdens die Open Huizen Route in beeld komt.”

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het Open Huizen Route-icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Stel van tevoren via Google Maps uw ideale route vast, zodat u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken.

ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo’n 130 plaatsen, maar wereldwijd in meer dan 35 landen.

U vindt ERA Ritter Makelaardij aan de Nassaustraat 14 in Maarssen, via www.eraritter.nl en 0346-585030

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden