Zondag 15 september 2019

ONDERNEMEND Jouw bedrijf vindbaar maken in Vleuten

VLEUTEN > Waarvoor moet je zoekmachine optimalisatie gebruiken? Daar moeten we eerst een andere vraag voor beantwoorden. Wat is het doel van je website? Meestal is dat toch echt zo dat je daar zo veel mogelijk bezoekers op je website wilt krijgen. Nog beter is het als deze bezoekers ook nog klanten worden. Dat hoeft niet altijd, want bijvoorbeeld een gemeente heeft niet direct altijd klanten, maar bezoekers willen wel bruikbare informatie vinden op de gemeentepagina. Maar dat neemt niet weg dat eigenlijk elke website een bepaald doel heeft.

Dat doel wil je behalen door zo goed mogelijk vindbaar te zijn in de zoekmachines. Het liefst ook nog met gratis verkeer waar je niet voor hoeft te betalen (dat noemen we organisch verkeer). Maar als je dan al bezoekers krijgt, dan wil je ook dat deze op de juiste pagina van jouw website binnen komen. Als een bezoeker niet direct ziet wat hij of zij nodig heeft, dan zijn ze vaak ook weer in een paar seconden weg (bounce rate).

Internet marketing zorgt ervoor dat je jouw website zo goed mogelijk inricht om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines. We noemen dit ook wel SEO. SEO is een term die je vaak terugziet als het gaat om internet marketing en zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie is een langdurig proces. Maar eigenlijk stopt het nooit. Klanten zitten niet stil, bezoekers hebben steeds veranderende behoeftes en de zoekmachines willen hier zo goed mogelijk op inspelen. Je kan je voorstellen dat een artikel van een paar jaar geleden niet altijd meer dezelfde (nieuwswaarde heeft als een nieuw artikel. Soms ook wel, maar dan zal Google dat beoordelen. Zoekmachine optimalisatie is echter een belangrijk onderdeel van je website en moet dan ook ten alle tijden belangrijk gemaakt worden. Doe je er niks meer mee, dan zal je zien dat je bezoekersaantallen terug gaan lopen. Begin je er net mee, weet dan ook dat je niet direct resultaten gaat zien.

Zoekmachine optimalisatie bevat ook een aantal onderdelen. Je moet van te voren goed bepalen wat jouw strategie is en gaat worden. Op welke manier wil je gevonden worden en wat zijn voor jouw pagina belangrijke zoektermen. Als je dat voor jezelf niet weet, dan is het lastig om te beginnen met de zoekmachine optimalisatie van jouw website.

Als je het in kaart hebt gebracht kan je beginnen met de uitvoering. Wees geduldig en zorg dat het goed gebeurt. Een pagina live zetten zonder juiste content is killing. Google verwacht kwaliteit en zal ook alleen maar kwaliteit belonen met goed zoekresultaten. Zoekmachine optimalisatie kan je er niet even bij doen, maar moet je serieus nemen!

Er zijn veel bedrijven die je kunnen helpen met de uitvoering van zoekmachine optimalisatie. Dat kan erg handig zijn als je advies nodig hebt. Er is echter ook veel zelf te doen en veel informatie op het internet te vinden over het je het moet uitvoeren. Zorg dat je goed inleest in wat er moet gebeuren en bewaak het proces. Het is immers de basis van jouw website.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden