Zaterdag 21 september 2019

ONDERNEMEND Utrecht Tekent in Leidsche Rijn Centrum

LEIDSCHE RIJN > Van de langste tekening van Leidsche Rijn tot tekenbootcamps, workshops stoepkrijten en stoere raamschilderingen - het tekenplezier spat ervanaf tijdens Utrecht Tekent! ZIMIHC is al 30 jaar hét podium voor amateurkunst in Utrecht en dat vieren we in stijl: 8 juni organiseert ZIMIHC samen met het Huis van Betekenis een eigentijds Montmartre in Leidsche Rijn Centrum. Een feestelijk tekenfestival voor jong en oud!

Divers programma voor alle leeftijden

Op het Hof van Bern, in het hart van splinternieuw winkelgebied Leidsche Rijn Centrum, is 8 juni van alles te beleven. Tekenaars gaan ter plekke aan de slag, er is kunst te koop en er zijn diverse gratis workshops voor alle leeftijden: zo zet de tekenjukebox de toekomstwensen van bewoners van Leidsche Rijn om in getekende verkiezingsposters, en worden er meerdere tekenbootcamps gegeven. Onder leiding van illustrators werken jongeren aan raamschilderingen rond het thema ‘de nieuwe stad’. Kinderen stoepkrijten samen een “Rupsje niet lang genoeg!” dat over het plein slingert of gebruiken hun fantasie in de workshop “LET OP: hier wordt getekend”. Ondertussen werken tekenaars tussen de schilderezels en picknickbanken samen aan de langste tekening van Leidsche Rijn. Ontdek het volledige programma op www.utrechttekent.nl.

ZIMIHC werkt in dit evenement onder meer samen met het Huis van Betekenis (broedplaats en podium voor tekenaars), Leidsche Rijn Centrum, het Jeugdfonds Cultuur, Cultuur19, Vrijstaat, studenten van de HKU en kunstenaars van De Inktpot.

Praktisch

Datum: zaterdag 8 juni 2019 van 10:00 – 18:00 uur

Locatie: Hof van Bern, Leidsche Rijn, Utrecht

Website: www.utrechttekent.nl

Toegang: gratis

ZIMIHC viert feest

Utrecht Tekent is onderdeel van ZIMIHC’s 30-jarig jubileum. De hele maand juni staat in het teken van het jubileum. Zo trakteren we ieder weekend op feestelijke culturele evenementen verspreid door de stad. Zoals gebruikelijk samen met kunstenaars, partners en natuurlijk de bewoners van Utrecht. Kijk voor het volledige programma op: www.zimihc.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden