Zondag 20 oktober 2019

ONDERNEMEND Speeddaten met je volgende huis

REGIO > “Wij zijn druk op zoek naar een ander huis. Vorig jaar hebben wij ons huis verkocht dankzij een Open Huizen Route. Inmiddels zijn we zelf driftig op zoek. Het leukste van de Open Huizen Route is dat je het binnen een paar minuten al voelt: dit is het wel of dit is het niet! Daarom willen we op zoveel mogelijk adressen gaan kijken.” Deze familie kan de Open Huizen Route dan ook van harte aanbevelen. Op zaterdag 15 juni is er weer een landelijke Open Huizen Route. Tussen 11 en 15 uur kan iedereen komen kijken bij te koop staande huizen die aan de actie meedoen.

ERA-makelaar Erwin Ritter begrijpt dat goed. “Voor verkopers is een Open Huizen Route een goed startmoment van de verkoop, ongeacht hoe snel een huis verkoopt. Je hebt het huis op één dag in topvorm gebracht en je krijgt veel kijkers op die dag in je huis. Efficiënt en vaak ook met resultaat. Niet zelden wordt een huis al verkocht aan de vooravond van een Open Huizen Route. Bieders willen niet het risico lopen dat er toch weer iemand anders gaat bieden.”

Daarnaast blijken steeds meer kopers van buiten de regio te komen. “Dat klopt,” bevestigt Erwin Ritter. “Het aanbod is in veel regio’s dun gezaaid. Veel woningzoekers passen hun woonwensen aan het aanbod aan. Zij zijn dan ook niet echt bekend in de wijken en straten in De Vechtstreek. Daarom hebben wij al onze opdrachtgevers dringend geadviseerd om mee te doen met de Open Huizen Route. Ook al lijkt een huis snel te gaan verkopen, hoe meer belangstelling er is, des te beter dat is voor de opbrengst. En dat is waarvoor wij worden ingeschakeld.”

“Deelnemende huizen zijn te herkennen aan een poster in het raam of een opzetbordje of sticker op het tuinbord. U kunt gerust aanbellen voor een kort bezoek. Bij serieuze belangstelling wordt er op een ander moment een bezichtiging gepland, waarbij er meer tijd is en het huis in meer detail kan worden bekeken.”

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het Open Huizen Route-icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Stel van tevoren via Google Maps uw ideale route vast, zodat u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken.

ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo’n 130 plaatsen, maar wereldwijd in meer dan 35 landen.

Interesse of vragen? U bereikt ons via ritter@era.nl of bel 0346 – 585030.

Tips voor Open Huizen Route bezoekers en verkopers staan op www.facebook.com/ERAOpenHuizenRoute. ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo’n 130 plaatsen en wereldwijd in meer dan 35 landen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden