Zondag 22 september 2019

ONDERNEMEND Autoverzekering voor jongeren

REGIO > Tegenwoordig verplaatst men zich voornamelijk door middel van een auto. Jongeren zijn hierop geen uitzondering. Auto’s zijn erg duur, dus moet je er eigenlijk wel een autoverzekering voor hebben. Voor jongeren is dit echter een probleem, aangezien de autoverzekeringen bijna met de dag in prijs stijgen. De prijzen en premies worden zo hoog dat veel jongeren een autoverzekering al niet meer kunnen betalen.

Men kan zich dan afvragen, waarom jongeren niet gewoon een andere autoverzekering zoeken? Dit is simpelweg omdat dat niet mogelijk is. Veel autoverzekeringen weigeren jongeren, omdat deze een hoger schaderisico hebben dan ouderen. Om die reden krijgen de meeste jongeren twee keuzes. Allereerst kunnen ze kiezen om een veel te hoge premie te betalen, of ze kunnen ervoor kiezen om helemaal geen autoverzekering te hebben. Beide opties zijn voor jongeren niet optimaal, dus kiezen veel jongeren ervoor om geen auto te nemen.

Waarom moeten jongeren dan meer betalen? Zoals eerder genoemd, hebben jongeren een hoger schaderisico. Dit is om twee redenen. Allereerst hebben jongeren een stuk minder rijervaring, waardoor de kans groter is dat ze in een ongeluk terecht komen. Ook bevinden sommige jongeren zich veel meer op de weg dan ouderen, waardoor de kans op ongelukken automatisch groter wordt.

Waar kunnen jongeren dan rekening mee houden? Allereerst de aanschaf van de auto. Het is zeer verstandig om een goedkope auto te kopen, zodat je een minder dure verzekering nodig hebt. Het beste is om een lichte auto met een laag vermogen aan te schaffen, want die geven je de laagste premies. Het is niet verstandig om via je ouders de hoge premie te omzeilen, want daar krijg je in de toekomst problemen mee. Ook is er het voordeel dat voor elk jaar dat je schadevrij rijdt, je premie omlaag gaat. Door dus lang schadevrij te rijden, zal je uiteindelijk minder premie te betalen.

Een oplossing om de goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw situatie, is je autoverzekering te vergelijken op een onafhankelijke prijsvergelijker website. Op zo’n website kun je heel gemakkelijk je premie berekenen en de beste deal vinden.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden