Dinsdag 17 september 2019

ONDERNEMEND Je badkamer een opknapbeurt geven: tips om dit slim aan te pakken

REGIO > De badkamer verbouwen kost een flinke investering qua geld en energie. Wellicht heb je al een tijd het gevoel dat het echt nodig is om de badkamer een fiks opknapbeurt te geven. Maar nog steeds is het er niet van gekomen. De kleine douchecabine, het versleten badkamermeubilair en het verouderde toilet in de badkamer gaan je steeds meer tegenstaan. Kom dan nu in een keer in actie en ga echt aan de slag met jouw badkamer. Het kost een beste financiële investering en natuurlijk ook de nodige energie, maar als je eenmaal klaar bent zal je trots zijn op het resultaat. Allemaal leuk en aardig, denk je misschien, maar hoe kan ik mijn badkamer op een slimme en effectieve manier een metamorfose geven?

1. Sloop en ontwerp zelf je badkamer

Het slopen van de oude badruimte en ontwerpen van een nieuwe badruimte met douche en/of bad, is iets wat je helemaal zelf kunt doen. Er is op internet veel informatie te vinden over hoe je dit aanpakt. Of bezoek een van de lokale winkels zoals de Baderie om meer informatie in te winnen. Zorg voor het juiste sloopgereedschap en pas goed op bij leidingen. Door zelf te slopen kun je veel geld uitsparen voor jouw badkamerverbouwing. Ook de materialen, zoals badkamermeubilair, een regendouche, een wasbak en/of douchecabine kun je zelf voordelig aanschaffen via internet of een fysieke winkel. Maak een goede tekening van de badkamer waarbij je rekening houdt met de beschikbare ruimte en de gewenste woonstijl. Door goed producten en aanbieders te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro's uit!


2. Schakel een loodgieter in voor het precisiewerk

Als je een ervaren klusjesman bent, kun je het grootste deel van de badkamer zelf bouwen. Maar veel mensen kunnen dit niet. Ben je niet zeker van je zaak of heb je geen of weinig ervaring, schakel dan voor het leiding- en aansluitwerk sowieso een professionele loodgieter in uit Utrecht of de regio Amsterdam. Je weet dan zeker dat de leidingen en watervoorziening en -afvoer op een professionele manier is aangesloten. Aangezien badkamers voor de lange termijn gebouwd worden, is het op dit punt belangrijk dat alles 100% perfect geregeld wordt. Je wilt immers decennialang met jouw badkamer vooruit kunnen?!


3. Denk ook na over het gewenste tegelwerk

Geen badkamer is geen echte badkamer zonder fraaie tegels en/of strak gestukadoorde afgewerkte wanden en vloeren. De keuze op het gebied van designs, stijlen en typen tegels is enorm. Jouw Utrechtse of Amsterdamse loodgieter kan je hierover goed adviseren. Ambieer je bijvoorbeeld een moderne, eigentijdse badruimte? Dan zijn grote, lichtkleurige tegels een prima optie. Houd je meer van romantiek en een traditionele stijl, dan kun je voor kleine rode en roze tegels kiezen, afgewisseld met bijvoorbeeld wit tegelwerk.


4. Ook de verlichting moet in het oog springen

Een van de meest in het oog springende onderdelen van een badkamer is de verlichting. Kies voor jouw badkamer fraaie en kleurige led-verlichting uit die de gekozen sfeer en stijl van d badkamer benadrukt en uitvergroot. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor een warme en relaxte uitstraling, dan zijn led-lampen in rood, roze, wit of lichtblauwe kleuren een geschikte optie. In een moderne en hedendaagse badkamer, bijvoorbeeld jouw eigen ontwerp als je een woning ontwerpt en aanschaft, komt met name lichtblauw, geel of wit licht goed tot zijn recht.

5. Kies voor enkele extra's die het douchen of baden nog lekkerder maken

Op het gebied van badkamer is qua techniek vandaag de dag enorm veel mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor badkamermeubels met ingebouwde geluidsinstallatie, zodat je tijdens het douchen of baden lekker jouw favoriete muziek kunt beluisteren. Comfortabel wordt een badkamer ook als je kiest voor een zwevend toilet - die er stoer uitzet en vrij gemakkelijk schoon te houden is -, een ingebouwde sauna of stoomcabine of designradiatoren, dus strakke radiatoren die in de doucheruimte flink wat ruimte besparen. En ook praktisch erg handig zijn, omdat je tijdens het douchen of baden alvast jouw kleding op temperatuur kunt brengen. Stap je de douche of het bad uit, dan kun je meteen in je kleren springen en heb je het aanzienlijk comfortabeler.


6. Vergelijk online materialen en aanbieders

Ten slotte: je wilt de nieuwe badkamer natuurlijk op een zo professioneel en ook voordelig mogelijke manier laten bouwen. Daarom is het aan te raden om goed online te kijken naar de bete gereedschappen en materialen. Door te kiezen voor een goede en betaalbare aannemer, kun je dit soort kozijnen soms met wel 40 tot 50 procent krijgen!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden