Dinsdag 22 oktober 2019

ONDERNEMEND Stap op de BerlijnLijn het nieuwe zomerfestival van Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > In het laatste weekend van augustus kun je je volledig onderdompelen in het Berlijngevoel. Tijdens het zomerfestival BerlijnLijn waan je je twee dagen lang in de rauwe, maar zeer gemoedelijke Duitse hoofdstad. Dus koop je Fahrausweis en stap op de BerlijnLijn! Het festival heeft in totaal 7 locaties, wij pikken er een paar leuke haltes voor je uit

Lekker Raum

Aan Raum kun je een beetje Berlijn wel overlaten. Zo organiseerden ze al eens vliegershow in de trant van het jaarlijks terugkerende vliegerfestijn op voormalig vliegveld Tempelhof. Tijdens het festival wordt Raum omgedoopt tot Berliner Garten.

Daar kun je niet alleen kamperen en barbecueën, maar zelfs zwemmen! Hoe dit zwembad eruit gaat zien, is nog een complete verrassing. Maar spectaculair wordt het zeker: de verantwoordelijke architecten van het Berlijnse collectief Raumlabor staan bekend om hun extravagante en industriële creaties.

De twee architecten van het Haags-Berlijnse Refunc nemen de inrichting van de camping voor hun rekening. Verwacht ongebruikelijke constructies – ze maakten ooit een hotel van silo’s – waar je onverwacht lekker kunt slapen. Je kunt in een Refunc-slaapobject (!) overnachten of een plaatsje reserveren voor je eigen tent. Neem ook een kijkje op ‘flohmarkt’ Le Bazarre en ga voor een versnapering en een lekker biertje naar de Biergarten.

Kom van dat dak af!

Bij Pathé kun je niet terecht voor onderdak, maar wel voor een band op het dak! Op zaterdagavond is er namelijk een rooftop-concert van One After 909, de onvolprezen Beatles coverband. De locatie van het concert heeft een goede reden: de Beatles speelden hun allerlaatste concert ooit – op 30 januari 1969 – op een dak. Dit concert duurde slechts 42 minuten, totdat de politie ingreep en volumeknop dichtdraaide. Als je er zeker van wilt zijn dat je dit hoogstaande optreden goed ziet, kun je nog even bij de opticien je ogen te laten checken of online een kijkje nemen voor een bril bij Mister Spex

Het orkest The Blue Meanies komt One After 909 na de pauze versterken om het Beatlesfeest helemaal compleet te maken.

De Vrijstaat

Als er een stad is die in de buurt komt van een vrijstaat, dan is dat Berlijn. Daarom mag De Vrijstaat niet ontbreken als halte van de BerlijnLijn. Deze culturele hotspot biedt een keur aan activiteiten. Onder de noemer ‘ZOO’ worden beeldende kunst, dans, muziek en wetenschap in de blender gegooid, met als centrale thema de relatie tussen mens en dier. De activiteiten van ZOO worden georganiseerd door de kinderen, jongeren en de kunstenaars van de Kunstvakantieweek, die duurt van 26 augustus t/m 1 september.

Dit is slechts een klein gedeelte van het programma. Je vindt een volledig overzicht van de locaties, acts en activiteiten op www.berlijnlijn.nl

Je hebt in ieder geval genoeg redenen om het laatste weekend van augustus vrij te houden en in plaats van de trein naar Berlijn, de BerlijnLijn te pakken.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden