Maandag 23 september 2019

ONDERNEMEND Daka Sport opent haar 15de winkel in The Wall

LEIDSCHE RIJN > Het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf Daka Sport heeft op donderdag 22 augustus 2019 haar 15de winkel in The Wall Utrecht, Leidsche Rijn geopend. De nieuwe megastore is gesitueerd midden in het grootschalige centrum op de eerste verdieping. Daka Sport brengt in het nieuwe filiaal haar volledige collectie op het gebied van sport & lifestyle artikelen.

De opening van de megastore van Daka Sport is na de eerdere komst van Decathlon en Mantel het afgelopen jaar een nieuwe stap om The Wall te positioneren als belangrijke en voor de consument aansprekende en onmisbare retail- en leisurelocatie. The Wall Utrecht, ooit gebouwd als geluidsmuur en vooruitstrevend centrum tussen de drukke snelweg A2 en het nieuwe stadshart Leidsche Rijn, is sinds eind vorig jaar eigendom van de private vastgoedbeleggers en ontwikkelaars Built to Build Real Estate en Urban Interest. Met meer dan 60.000 vierkante meter aan retail-, leisure- en horecaoppervlak is het een van de grootste leisure retailcentra in Nederland.

Met de opening van de megastore van Daka Sport geven de eigenaren verdere invulling aan hun opzet om The Wall, dat dateert uit 2009, een nieuwe impuls en elan te geven. Sinds eind vorig jaar hebben Decathlon, Apple Premium Reseller AMAC en de fietsenwinkel Mantel zich al in The Wall gevestigd. Naast het verder optimaliseren van de verhuur en invulling willen de eigenaren zorgen voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project. The Wall moet een aantrekkelijke plek worden waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen.

The Wall ligt tegen Leidsche Rijn aan, een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Andere bekende en toonaangevende retailers die al langer in The Wall zijn gevestigd, zijn Mediamarkt, Intertoys XL en BCC. Daarnaast zijn er vestigingen van Doppio, FoodExplore en McDonalds en heeft The Wall met Play-in de grootste indoor speeltuin van Nederland.

Daka Sport werd in 1965 in Rotterdam gestart door Peter Dankaart en zijn vrouw Anke, toen 21 en 19 jaar oud. Inmiddels is DAKA gegroeid tot een omni-channel onderneming met 15 winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia. De winkels van Daka Sport liggen in Rotterdam (Centrum, Noord, Zuid en Oost, alsook de Sport Outlet in Blijdorp), Leidschendam, Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Groningen, Harderwijk, Houten, Utrecht en Zwolle.

Algemeen directeur Jan-Peter Dankaart van Daka Sport over de keuze voor The Wall: ‘Wij vinden The Wall een excellente locatie voor onze retailambities. The Wall ligt centraal in Nederland en is langs de drukke A2 duidelijk zichtbaar voor het winkelend publiek. Het concept van The Wall past bij onze DAKA groeistrategie, want wij willen met onze winkels voor alle inwoners van Nederland goed bereikbaar zijn, idealiter binnen 30 autominuten. Belangrijk is ook dat collega-retailers als Decathlon en Mantel een filiaal in The Wall hebben. Hun aanwezigheid versterkt onze positie, omdat wij met ons assortiment een uitstekende aanvulling zijn om wat zij te bieden hebben.’

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden