Donderdag 14 november 2019

ONDERNEMEND La Saucière maakt nieuwe start als Brasserie Oud Zuilen

Jan van Stipriaan Luïscius

OUD ZUILEN > Het geeft een gevoel van melancholie, die stoel die pal naast de bar staat. Jarenlang zat Kees van den Hoek, oprichter en eigenaar van brasserie La Saucière in Oud Zuilen en vader van vorige eigenaar Arjan van den Hoek. Nog even en de laatste herinneringen aan de markante Van den Hoek zllen verleden tijd zijn. La Saucière is nu brasserie Oud Zuilen en in handen van een jong en ambitieus tweetal: Timo Hollak en Joost van Duinhoven, beiden uit ’t Gooi.

Enkele weken terug kwam hen ter ore, dat La Saucière in de etalage stond. Een afspraak ter plaatse – om het etablissement te bekijken - was snel gemaakt en Timo (43) en Joost (37) waren na hun bezoek onmiddellijk verkocht. ,,We waren meteen verliefd’’, zeggen ze in koor. ,,Moet je het terras eens zien, het uitzicht op de Vecht, het pand en de omgeving. Hier kunnen we wel wat mee, was onze gedachte.’’

Het Gooise tweetal heeft ruime ervaring in de horeca. Ze werkten voor het gerenommeerde zaken, tót het moment dat het tweetal het besluit nam om samen een restaurant te beginnen. We spreken over 2016 en de start van Brasserie 22 in Hilversum was een feit. Voorlopig blijft deze Hilversumse loot bestaan, maar wat precies de verdere plannen zijn is nog niet bekend. Voorlopig gaat er namelijk veel energie zitten in Oud Zuilen.

,,Ja, want we willen enkele zaken gaan veranderen’’, kondigen Timo en Joost aan. Weliswaar beetje bij beetje, maar toch. Wat sowieso blijft is de laagdrempeligheid, wat onder andere verandert is de grootte van de kaart, want die wordt kleiner. ,,Beter behapbaar, zodat we ook versheid kunnen garanderen, de bar wordt groter en de gehele inrichting krijgt een frisse beurt. Een frisse look.’’

Én natuurlijk de naam. ,,La Saucière vinden we te klassiek, te deftig klinken. Wel mooi hoor, maar zo’n Franse naam is ook onpraktisch als gasten ons online willen zoeken.’’ En de keuken? ,,Samengevat van kreeft tot bitterballen. Frans georiënteerd.’’ Met kleine uitstapjes, want ook sashimi staat op de kaart. ,,Om een idee te geven: aan eetbare bloemen doen we niet mee. Dat vinden we flauwekul.’’ Om de wijnen betaalbaar te houden, kan er per glas besteld worden. Dat geldt voor alle wijnen.

Timo en Joost hebben een nieuw woord toegevoegd aan de Nederlandse taal: ‘Vaargaderen’. De vergaderruimte kan gehuurd worden door bedrijven of particulieren. Bij huur plus lunch wordt een streep gehaald door de rekening voor de zaalhuur.

Het belangrijkste is toch wel de ligging van Oud Zuilen. ,,Het is hier een oase van rust. Elke keer als wij komen aanrijden, geeft ons dat een vakantiegevoel. Dat is heel onwerkelijk.’’

Info: brasserieoudzuilen.nl

3 REACTIES

Hans Vierstra29 augustus 2019 om 8:35

Heel veel succes! ( leende pas geleden een champagnekoeler bij Timo tijdens vaartocht).

Wim Wiegersma29 augustus 2019 om 9:48

Heerlijk in het zonnetje gegeten bij de heren. Was erg lekker! Succes, maak er iets moois van

Wil van leeuwen29 augustus 2019 om 11:56

We waren hier vorige week, heel goed gegeten en gezellige bediening, dus toppp... tot de vlgde keer¿¿¿¿

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN



© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden