Vrijdag 18 oktober 2019

ONDERNEMEND Auto rijden in Utrecht: dit zijn de kosten van de verzekering en wegenbelasting

REGIO > Een auto rijden is niet goedkoop. Als we kijken naar de totale maandelijkse kosten dan loopt dit al snel in de honderden euro’s. Je moet natuurlijk regelmatig tanken en als je auto kapot is moet deze gerepareerd worden. Vooral bij oude auto’s heb je vaak te maken met hoge onderhoudskosten. Ook moet je de wegenbelasting en autoverzekering betalen. De autoverzekering moet je iedere maand betalen en om de drie maanden de wegenbelasting.


Wegenbelasting

Als je in Utrecht woont hoef je niet heel veel wegenbelasting te betalen. De kosten hiervoor zijn redelijk gemiddeld. De kosten van de wegenbelasting bestaat uit twee delen. Het ene deel is vast en het andere deel wordt door de provincie zelf vastgesteld. De kosten voor de wegenbelasting verschillen dus altijd iets per provincie. Om een voorbeeld te geven, wanneer je in Utrecht voor je auto 335 euro per kwartaal betaald zijn de kosten in Zuid-Holland 350 euro en in Noord-Holland 332. Utrecht zit hier redelijk aan de onderkant van de gemiddelde prijzen. In Utrecht zijn de regels vaak ook iets strenger, je mag de stad bijvoorbeeld niet in wanneer je in een oude auto rijd.


Autoverzekering

Ook de kosten voor een autoverzekering in Utrecht zijn gemiddeld. De kosten van je verzekering hangt af van een aantal dingen. Natuurlijk wordt er gekeken naar je leeftijd of het aantal vrije jaren. Wanneer je bijvoorbeeld al veel schade vrije jaren hebt opgebouwd betaal je een stuk minder dan iemand die net schade heeft gereden. Ook wordt er gekeken naar het gebied waarin je woont. Je kan je voorstellen dat je in een provincie met veel steden een grotere kans hebt op schade dan in een provincie met veel dorpen en weinig inwoners. Ook is er een kleinere kans op diefstal of vandalisme wanneer je woont in een rustig gebied. Utrecht is hierin redelijk gemiddeld. Het is altijd slim om goed onderzoek te doen voordat je een verzekering afsluit. Dit kan je veel geld besparen. Op Autoverzekering.nl kun je terecht voor het afsluiten van je autoverzekering.

De autoverzekering en de wegenbelasting zijn een van de grootste kosten die je hebt aan je auto. In Utrecht zijn de kosten hiervoor redelijk gemiddeld. Zorg ervoor dat je iedere maand je verzekering betaald en ieder kwartaal de wegenbelasting. Wanneer je dit niet goed geregeld hebt kun je nog wel eens in de problemen komen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden