Vrijdag 22 november 2019

ONDERNEMEND VoetPortaal Podotherapie voor beter lopen en bewegen

BREUKELEN > Podotherapie is voor veel mensen nog onbekend. ‘Dat wil ik graag veranderen’, zegt orthomanueel arts en oprichter van VoetPortaal podotherapeuten René Somers.

In Nederland is de podotherapeut professioneel leider in de voetengezondheidszorg voor mensen met voetklachten en klachten die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voeten, een afwijkende voetstand of looppatroon. Volgens René Somers staan voet-, knie-, heup, of -rugklachten zelden op zichzelf, maar zijn deze meestal het gevolg van een probleem elders in het lichaam. Zo heeft de voet veel invloed op de knie, heup en rug, maar ook andersom. Het willen weten waar exact de oorzaak van de klachten lag, was voor Somers aanleiding voor een studie Geneeskunde, later aangevuld met een opleiding tot orthomanueel arts.

Met die uitgebreide kennis op zak heeft hij in de loop der jaren een methode ontwikkeld waarbij veel aandacht wordt besteed aan het inventariseren van de klacht en proberen inzicht te krijgen in waar die nu precies vandaan komt. Om vervolgens in een behandeling die gebruikmaakt van technieken uit podotherapie, fysiotherapie en manueel therapie, niet slechts de symptomen, maar juist de oorzaak van de klacht weg te nemen. Volgens die methode behandelt fysiotherapeut en podoloog Marjolein Verhoek elke dinsdag in het Gezondheidscentrum op de Straatweg 179A in Breukelen.

Voor het maken van afspraken tijdens kantooruren 085 - 4835488 maar dat kan ook via www.voetportaal.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden