Dinsdag 22 oktober 2019

ONDERNEMEND Open huizen ERA Ritter route ideale start

STICHTSE VECHT > ‘Wij willen huizen daadwerkelijk bezoeken en niet alleen maar op internet bekijken. Daarom gaan wij zaterdag op pad tijdens de Open Huizen Route.” Een huizenzoeker verheugt zich op de komende Open Huizen Route. Een paar keer per jaar wordt deze actie georganiseerd in het hele land. Aanstaande zaterdag, 5 oktober, is het weer zover. Tussen 11 en 15 uur is iedereen zonder afspraak vooraf welkom. U kunt kort binnen komen kijken bij de te koop staande huizen die aan de actie meedoen.

“We zijn al een poosje op zoek, maar nog niet geslaagd. Daarom hebben we ons zoekgebied vergroot. Dat betekent wel dat we veel buurten en straten niet overal even goed kennen. Des te belangrijker om er op zo’n zaterdag zelf te gaan kijken. Je koopt natuurlijk niet alleen het huis, maar je krijgt de omgeving erbij,” vervolgt de huizenzoeker. “De aanwezigheid van voorzieningen zoals parkeerplekken en winkels, de sfeer in de buurt, je wilt het toch even zelf zien en ervaren.”

“Vrijblijvend huizen kijken blijft onverminderd populair bij de woonconsument. Er doen alleen steeds minder huizen mee met de Open Huizen Route, omdat een groot deel al is verkocht vóór de actiedag,” licht ERA-makelaar Erwin Ritter toe. “Het gebeurde altijd al dat een huis sneller verkocht onder druk van een naderende Open Huizen Route, maar nu gebeurt dat eigenlijk voor een groot deel van onze portefeuille.”

“Daarom adviseren we mensen met verkoopplannen om de Open Huizen Route te gebruiken als startmoment van de verkoop. Het is een ideale manier om alle kijkers ineens te ontvangen voor een kort bezoek. De serieus geïnteresseerde kijkers, die van plan zijn te gaan bieden, plannen wij in voor een vervolgbezoek. Daarin nemen we de tijd om in detail het huis met hen te bekijken en alle vragen over het huis uitgebreid met hen door te nemen.”

“Deze manier van verkopen is voor iedereen efficiënt. De verkoper vindt het fijn om alle belangstellenden ineens te ontvangen en daarna alleen met serieuze kandidaten verder te kunnen gaan. Voor kopers is het makkelijk en vrijblijvend dat ze op een zaterdag zonder afspraak, snel en vrijblijvend kunnen ervaren of er een klik is met het huis. En voor ons werkt het prettig dat de kandidaten bij een vervolgbezichtiging het huis al eens kort hebben gezien en met gerichte vragen komen.”

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het Open Huizen Route-icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Stel van tevoren via Google Maps uw ideale route vast, zodat u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken.

ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo’n 130 plaatsen, maar wereldwijd in meer dan 35 landen. In De Vechtstreek is ERA Ritter Makelaardij actief.

Interesse of vragen? U bereikt ons via ritter@era.nl of bel 0346 – 585030.

Tips voor Open Huizen Route bezoekers en verkopers staan op www.facebook.com/ERAOpenHuizenRoute

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden