Zaterdag 23 november 2019

ONDERNEMEND Eerste editie jaarcongres Ondernemersfonds Utrecht groot succes!

UTRECHT > Woensdag 6 november 2019 organiseerde Ondernemersfonds Utrecht zijn eerste jaarcongres in het Spoorwegmuseum. Bijna 200 belangstellenden werden getrakteerd op een inspirerend programma, waarin een blik op de toekomst centraal stond. Jos Burger, CEO bij Ultimaker, startte het programma met een boeiende presentatie waarbij hij onder andere deelde waarom Ultimaker bewust de keuze heeft gemaakt het internationale bedrijf in Utrecht te vestigen.

Voorafgaand aan de grotere, plenaire bijeenkomst kwamen enkele actieve ondernemers samen voor een gratis mini-seminar over aanbestedingen. De Expo zaal liep vervolgens snel vol met een bont gezelschap aan toehoorders. Vertegenwoordigers van het Utrechtse bedrijfsleven, scholen en vastgoedeigenaren, maar ook andere ondernemersfondsen uit het land kwamen naar het Spoorwegmuseum om het eerste jaarcongres van het fonds bij te wonen. Bestuursvoorzitter Hans de Leeuw sprak alle aanwezigen toe en benoemde de feestelijke aanleiding voor het jaarcongres: het fonds werd afgelopen zomer voor onbepaalde tijd gecontinueerd.

Verschillende break-out sessies

Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers verschillende break-out sessies volgen. Zo spraken Utrecht Marketing en Sport Utrecht over de mogelijkheden en kansen rondom La Vuelta in Utrecht komend jaar, presenteerde Rick Pastoor zijn boek GRIP, deelde Chantal Riedeman inzichten hoe je trekkingsgebieden klantvriendelijker kunt maken en was er de mogelijkheid om onder leiding van Machteld Kooij met andere bestuursleden best practices te delen.

Afscheid en welkom nieuwe fondsmanger

In het afsluitende, plenaire gedeelte werd een moment stil gestaan bij het afscheid van fondsmanager Alan Grommers. Na zich vier jaar volop voor het fonds te hebben ingezet geeft hij het stokje door aan Kyra Kasel. Het congres werd afgesloten met een feestelijke borrel.


Ondernemersfonds Utrecht

Ondernemersfonds Utrecht is een fonds van, voor en door Utrechtse ondernemers. Jaarlijks brengen zij samen, via een opslag op de ozb-niet-woningen, ruim 6 miljoen euro aan gelden op. Dit investeren ze vervolgens zelf in collectieve voorzieningen.

Foto : Gertjan Kooij Beeldboot

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden