Zondag 15 december 2019

ONDERNEMEND VIDEO Pietenschool van Sinterklaas in Winkelcentrum Bisonspoor feestelijk geopend

Door Ryan Poll

MAARSSENBROEK > Na de logeerkamer van Sinterklaas, de Pepernotenfabriek, het Pakjespaleis en de Pakjesboot, heeft de winkeliersvereniging van BISON Shopping Center ook dit jaar weer flink uitgepakt om de kinderen te verrassen. In een winkelruimte van het sfeervolle winkelcentrum in Maarssenbroek is een complete Pietenschool uit de grond gestampt.

Wanneer je het pleintje oploopt bij de HEMA valt de Pietenschool van Sinterklaas, die is ondergebracht in een winkelpand naast de Xenos, al meteen op. De buitenkant is vrolijk versiert en er zijn gezellige Sinterklaasliedjes te horen. Een grote horde kinderen verzamelden zich woensdagmiddag bij de ingang van de Pietenschool voor de officiële opening. De een uitgedost in een schitterend Pietenpak, de ander verkleed als Sinterklaas. Allemaal konden ze niet wachten om de Pietenschool te betreden. Het enthousiasme valt goed te begrijpen, aangezien de kinderen in de Pietenschool van Sinterklaas leren om een echte Piet te worden. Jong en oud kan zelf speelgoed testen, op daken klimmen, snoepgoed strooien en liedjes zingen.

‘Kijk, daar loopt hij,’ zegt een van de kinderen tegen zijn moeder, doelend op Sinterklaas, die samen met een aantal Pieten arriveert om de officiële openingshandeling te verrichten. De Goedheiligman deed dit door de Pietenschool letterlijk uit te pakken. Met hulp van een paar kinderen trok de Sint het inpakpapier van de ramen, waarna het kroost een kijkje kon nemen in de Pietenschool.


Wanneer is de Pietenschool geopend?

De Pietenschool is de komende twee vrijdagen geopend van 15.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdagen, zondagen en woensdagen zijn de deuren open van 12.00 uur tot 16.30 uur. Op 5 december is de Pietenschool van Sinterklaas extra geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur.

En alsof het feest nog niet compleet is, is er op zaterdag 30 november en zondag 1 december een waar Sinterklaas feestweekend. Winkelcentrum Bisonspoor staat dan volledig in het teken van strooigoed, muziek, heel veel Pieten en uiteraard Sinterklaas zelf.

Meer informatie over de Pietenschool en de daarbij behorende activiteiten, is te vinden op www.facebook.com/bisonshoppingcenter of www.bisonshopping.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden