Dinsdag 10 december 2019

ONDERNEMEND Ideeën voor je zolder

REGIO > De zolder is bij de meeste mensen thuis een van de grotere kamers. Als je een schuin dak hebt, is de zolder niet altijd even makkelijk in te delen. Vaak hebben mensen hier moeite mee, maar er zijn mogelijkheden waardoor je snel van deze problemen af bent. In dit artikel lees je een aantal ideeën om de zolder voor te gebruiken.

Een thuisbioscoop

Vind je het heerlijk om thuis films of series te kijken? Dan is het een goed idee om een thuisbioscoop te bouwen. Hier heb je uiteraard wel de ruimte voor nodig, maar de zolder is hiervoor een goede optie. Door een dakkapel te plaatsen, ben je af van je schuine wanden, waardoor je makkelijker een beamer scherm ophangt. Je wilt natuurlijk wel je favoriete films en series op een groot scherm zien. Wanneer het scherm hangt, plaats je ook een fijne ligbank of stoelen om op te zitten. Wil je weten wat de dakkapel prijzen zijn? Dan is het handig om meerdere offertes aan te vragen, zodat je de mogelijkheid tot vergelijken hebt en zo de beste kiest.

Een schilderkamer

Is jouw hobby schilderen? Maak dan van je zolder een schilderkamer, er zijn wel een aantal zaken belangrijk voor een schilderkamer. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is, wanneer dit niet het geval is, is het mogelijk om ruimte te maken met een dakkapel. Wanneer de ruimte er al is, heb je ook genoeg licht nodig. Bij gebrek aan licht plaats je een dakraam voor extra licht. Je wilt natuurlijk geen vochtige zolder in verband met het opdrogen van de verf. Vandaar dat je laat controleren hoe de staat van het dak is, hiervoor schakel je de hulp van een dakdekker in.

Een slaapkamer

De zolder is een heerlijke plek voor een slaapkamer, vooral wanneer je in een wat drukker gebied woont. Het is goed mogelijk dat je af en toe geluid hoort van je omgeving, maar door zo hoog mogelijk te gaan zitten, merk je hier minder van. Daarnaast is de zolder leuk in te richten, houd je bijvoorbeeld van schuine wanden dan hoef je niets te doen, naast het mooi aankleden van de zolder.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden