Donderdag 12 december 2019

ONDERNEMEND Open Huizen Route weer op komst bij ERA Ritter Makelaardij

REGIO > “Gelukkig doen er nog genoeg huizen mee in ons zoekgebied, want wij kijken het liefst even binnen. Dan krijg je het best een indruk van een huis. Wij zijn al even op zoek naar een huis, maar hopelijk lopen we er zaterdag tegen aan.” Aan het woord is een huizenzoeker, die zich verheugt op een bezoek aan de Open Huizen Route van de ERA-makelaars. Op zaterdag 7 december zijn er weer huizen geopend tussen 11.00 en 15.00 uur. U kunt daar komen kijken zonder afspraak vooraf.

Het lijkt wel alsof er steeds minder huizen meedoen. “Dat klopt ten dele,” zegt ERA-makelaar Erwin Ritter. “Enerzijds verkopen huizen nog steeds snel, dus we melden ze pas laat aan voor de Open Huizen Route. Anders zouden de bezoekers denken dat het huis meedoet, maar is het toch weer net verkocht voor de actiedatum. Aan de andere kant denken verkopers dat het niet meer nodig is om mee te doen vanwege de snelle verkoop. Soms doen ze zichzelf daarmee tekort. Een Open Huizen Route is een ideaal startmoment voor de verkoop. Je kunt direct zien hoeveel belangstelling er is, omdat je zoveel mogelijk kijkers op dezelfde dag probeert te laten komen. Alleen degenen die serieus geïnteresseerd zijn komen enkele dagen later terug voor een uitgebreide bezichtiging. We zitten in de rare situatie dat niet veel verkopers meedoen, maar huizenzoekers niets liever willen dan zoveel mogelijk huizen bekijken tijdens de Open Huizen Route.”


Waarom is het zo leuk om een Open Huizen Route te bezoeken?

Erwin Ritter: “Allereerst hoef je geen afspraak te maken, dus je bent vrij om wel of niet te gaan en het hoeft niet tijdens kantooruren. Verder gaat het om een eerste indruk. Vind je het tegenvallen, dan ga je meteen weer weg. Bij een bezichtiging vind je dat vaak onbeleefd en bekijk je het hele huis, ook al vind je het na 5 minuten al niet aansprekend. Je beleeft een huis veel beter als je er in staat dan wanneer je naar een mooie fotoreportage kijkt. En het belangrijkste, je kunt op dezelfde dag meerdere huizen met elkaar vergelijken. Daardoor worden je eigen woonwensen ook steeds duidelijker.”

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het Open Huizen Route-icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Stel van tevoren via Google Maps uw ideale route vast, zodat u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken.

ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo’n 130 plaatsen, maar wereldwijd in meer dan 35 landen.

In De Vechtstreek is ERA Ritter Makelaardij actief.

Interesse of vragen? U bereikt ons via ritter@era.nl of bel 0346 – 585030.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden