Donderdag 12 december 2019

ONDERNEMEND Tips om te besparen op je maandelijkse lasten

REGIO > Je hebt vast wel enkele spaardoelen en dromen voor de toekomst. Des te lager je maandelijkse lasten zijn, des te sneller je deze doelen bereikt. Vrijwel ieder huishouden kan op een aantal belangrijke kostenposten besparen. Hoe je dat doet? Dat ontdek je hier.

Isoleer je woning

Het is niet goedkoop om je woning warm te houden tijdens de wintermaanden. Woon je in een ouder huis met slechte isolatie? Dan loont het om je huis beter te isoleren. Doe dit door isolatiemateriaal in je vloeren en dak aan te laten brengen. Het is ook verstandig om ramen met enkel glas te vervangen. Dubbel glas heeft namelijk een betere isolerende werking. Verdiep je ook eens in gevelisolatie. Deze maatregel zorgt ervoor dat je huis meer warmte vasthoudt, zodat je minder hoeft te stoken wanneer het kouder wordt.

Stap jaarlijks over van energieleverancier

Ieder jaar stunten energieleveranciers weer met leuke welkomstkortingen. Het is zonde wanneer je deze korting gewoon laat liggen. Sluit daarom nooit een contract af dat langer dan een jaar loopt. Zodra je contract verlopen is, meld je je weer aan bij een andere energieleverancier. Deze handeling zorgt ervoor dat je iedere maand meerdere tientjes bespaart. Het is een kleine moeite, maar het resultaat is groot.

Bestel altijd met kortingscodes

Of je nu nieuwe kleding nodig hebt, op zoek bent naar nieuw meubilair of een cadeau voor iemand wilt kopen: je vindt het allemaal online. Het voordeel van online winkelen is dat je toegang hebt tot talloze kortingscodes. Ben je vaste klant bij een webshop? Dan krijg je regelmatig een nieuwe code in je mailbox. Bestel je ergens voor de eerste keer of heb je zelf geen kortingscode bij de hand? Maak dan gebruik van speciale websites die alle acties en aanbiedingen op een rijtje zetten. Hier vind je altijd wel een code waarmee je bespaart op jouw online aankoop.

Winkel verstandig

De dagelijkse boodschappen slaan een flinke deuk in je maandelijkse budget. Haal meer uit je boodschappengeld door slim inkopen te doen. Laat A-merken links liggen en kies voor huismerken. Daarnaast is het slim om aanbiedingen optimaal te benutten. Zijn er houdbare producten die je regelmatig gebruikt? Sla dan meerdere exemplaren in wanneer ze in de aanbieding zijn. Probeer daarnaast om slechts één keer per week boodschappen te doen, zodat je alleen het hoognodige koopt.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden