Donderdag 19 september 2019

REGIO Nieuwe website voor aantrekken en behouden van internationaal talent onderstreept urgentie

Online warm welcome to the Utrecht Region

REGIO > Op 6 juli heeft de Economic Board Utrecht www.utrechtregion.com gepresenteerd. Een online portal voor het aantrekken en behouden van internationaal talent zoals kenniswerkers, ondernemers, wetenschappers en studenten. De portal biedt deze ‘internationals’ en hun families meertalige informatie over onze regio op één plek en is daarmee een online guide voor “living, working & studying in the Utrecht Region”. Denk hierbij aan informatie over wonen, verblijfsvergunningen via Expat Center Utrecht, international school, introductieprogramma’s, cursussen en vacatures voor partners. De portal laat zien waarom onze regio een uitstekende vestigingskeuze is.

De portal en bijbehorende activiteiten zoals Expat Center Utrecht zijn bedoeld om deze internationals en hun partners en kinderen zich zo snel en zo goed mogelijk thuis te laten voelen. Zodat ze het hier naar hun zin hebben, hier zo lang mogelijk willen blijven en als ambassadeur van onze regio hun goede ervaringen delen met vrienden en bekenden in hun eigen land.

“Dit is heel belangrijk voor de toekomst van onze regio”, legt Jaap Breugem uit, verantwoordelijk voor internationalisering bij Economic Board Utrecht. “We hebben in de regio 4000 banen die moeilijk ingevuld kunnen worden, ook als we zelf opleiden. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar verder stijgen. Internationals dragen bij aan onze economie, zorgen voor banen en innovatie. En we hebben natuurlijk ook wat te bieden: het is hier prachtig leven, wonen en werken, centraal gelegen in een groene omgeving.”

Organisaties, zoals aanbieders van talencursussen, juridisch advies of makelaars kunnen partner worden via www.economicboardutrecht.nl/itcu-partner. Dit geldt ook voor bedrijven en kennisinstellingen die hun nieuwe buitenlandse werknemers een warm welkom willen bieden. De website wordt met partners de komende maanden verder verbeterd, met meer informatie en services.

Facts & Figures

Wie zijn eigenlijk die internationale kenniswerkers in de regio Utrecht? Waar wonen en werken ze en welke internationale studenten trekken we in onze regio aan? Bijgevoegd vindt u een factsheet.

Highlights website

• De website is gekoppeld aan een facebookgroep van 7.000 internationals die al woonachtig zijn in onze regio. Aan deze groep kunnen bezoekers vragen stellen over onze regio onder de noemer “ask our international community”

• In de website is een vacaturebank opgenomen. Op dit moment zijn er 3.650 openstaande non-Dutch speaking jobs in onze regio.

• De founding partners van de website zijn publieke en private partijen: Rabobank Nederland, SKF, Universiteit Utrecht, DDK, gemeente Amersfoort, gemeente Utrecht en provincie Utrecht in samenwerking met Economic Board Utrecht.

• Voor de site is een speciaal Utrechts Lettertype ontwikkeld door G. de Boer, www.u-type.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden