Afbeelding
Owner

Zorgen over de komst nieuw afvalstation Corridor Breukelen, Overkant kanaal vreest voor veel overlast door stank en lawaai

Nieuws

BREUKELEN > De mogelijke komst van het nieuwe centrale afvalstation voor de gemeente naar de Corridor in Breukelen valt niet overal goed.

Dat bleek onlangs op een digitale informatieavond. Vooral de bewoners van de appartementen aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal in Breukelen vrezen voor overlast van stank en geluid, zeker omdat de wind veel uit het zuidwesten waait, precies hun kant op. Vanuit hun woonkamer kijken de veelal oudere bewoners recht op de nieuwe afvalwerf waar ook kantoren staan. ‘De impact is groot en we maken ons grote zorgen, we willen ook graag nauw betrokken blijven bij de invulling van het terrein en de plannen,’ aldus bewoner Ruud Jobse, die ook sprak namens veel andere bewoners. Het nieuwe afvalstation staat ingetekend in het grote weiland aan het einde van Corridor tegen het kanaal aan. Op de tekening is aan de andere kant van het weiland nog ruimte voor meer bedrijven en kantoren en voor de toekomst is ook rekening gehouden met een extra toerit naar de A2 in de buurt van het tankstation om het verkeer af te wikkelen. ‘We begrijpen de zorgen en we moeten natuurlijk aan alle milieueisen voldoen met het nieuwe afvalstation’, aldus wethouder Klomps. ‘En dat geldt ook voor het ontwerp van het terrein.’ Vanuit Breukelen waren er nog zorgen dat het nu drukker wordt op de Straatweg, zeker vanuit Loenen, met auto’s met aanhangers op weg naar de stort. Ook de wegen op de Corridor met ruimte voor fietsers en voetgangers moeten nog worden aangepast. ‘We willen dat het verkeer uit andere kernen zoveel mogelijk via de A2 gaat rijden en daar gaan we ook op inzetten met de communicatie,’ zo beloofde wethouder Klomps. 

De gemeenteraad moet nog definitief instemmen met de locatie, maar al eerder werd besloten dat het in ieder geval een plek moest zijn in het geografisch midden van Stichtse Vecht.

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws