Afbeelding

Schrijver Lily Monori van Dijken wint de Vrouw in de Media Award 2022 Utrecht

Nieuws

UTRECHT > Schrijver en spreker Lily Monori van Dijken uit Utrecht ontvangt de Vrouw in de Media Award 2022 voor Utrecht. Monori van Dijken vraagt met haar columns, boek en via interviews aandacht voor pleegzorg. Volgens de jury weet zij de media te vinden met een positief verhaal over inclusiviteit. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen. Over de winnares Lily Monori van Dijken was een van de tien genomineerde vrouwelijke experts. “Daar is uiteindelijk een mooie top drie voor de provincie Utrecht uit gekomen”, aldus de jury. Lily kreeg de meeste stemmen samen met schrijver Marion Bloem en bestuurder Fawzia Nasrullah. De jury koos voor Lily Monori van Dijken, omdat zij de media weet te vinden met een positief verhaal over inclusiviteit. Met haar columns, boek en via interviews brengt zij haar ervaringen als pleegkind naar buiten.

“Krachtige vrouw” wordt door de stemmers meerdere keren genoemd als motivatie om voor Lily te stemmen. “Door de aandacht die Lily vraagt voelen pleegkinderen zich gezien en komt er meer begrip van de omgeving voor pleegouders en pleegkinderen.” aldus de stemmers. En zij roemen ook haar durf om sterk en kwetsbaar te zijn. De vorige Vrouw in de Media Award Utrecht (2021) won ondernemer/cultureel verbinder Natalja Macnack.

Regionale Vrouw in de Media winnaar gaat door naar landelijk, stembus geopend De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Op voordracht van journalisten en het publiek selecteerde een jury eerst de genomineerden en maakte vervolgens een keuze uit de top drie met de meeste stemmen. Bij de keuze werd door de jury gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2022. De jury voor Utrecht bestaat uit juryvoorzitter Mirjam de Witte, presentator RTV Utrecht, Sonne Copijn, voormalig winnares Vrouw in de Media Award Utrecht en Machteld Kooij, presentatietrainer Het Geheime Wapen van Hilversum.

Er kon tot en met zaterdag 14 januari worden gestemd. In totaal brachten 35.000 mensen op www.vrouwindemedia.nl hun stem uit. De provinciale winnares dingt nu mee voor de Vrouw in de

Media Award 2022 landelijk. Tot en met 31 januari is de stembus hiervoor geopend. Op 6 februari ’s avonds wordt de winnaar samen met de You Go Girl Award 2022 bekend gemaakt.

Tekort vrouwelijke rolmodellen in de media De initiatiefnemers Janneke van Heugten van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws. In 2015 was het percentage vrouwen dat als expert in de media verscheen slechts 12%. Dat is gestegen naar 28,3% in 2019. Vanaf dat moment blijft een verdere stijging echter uit. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam namelijk op 26,7%.

Alle prijswinnaars ontvangen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. De Vrouw in de Media Award 2022 wordt sinds 2009 uitgereikt en is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt.

*) http://youcantbewhatyoucantsee.com/#Reports

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws