Open Monumentendag bij Doornburgh
Open Monumentendag bij Doornburgh Doornburgh / Amber Scheffers

Open Monumentendag

zaterdag 9 september 2023 10:00 tot zondag 10 september 17:00

Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om Doornburgh te bezoeken. Bezoek de landschapstuin, het historische hoofdhuis en het bijzondere klooster. Tijdens het weekend van Open Monumentendag zijn er allerlei activiteiten bij Buitenplaats Doornburgh. Zo zijn er gratis rondleidingen en de natuurontdektocht voor kinderen is ook gratis dit weekend. Daarnaast zijn er op zondag twee performances van het Gaudeamus Festival en kan je het hele weekend de tentoonstelling EXODUS bezoeken.

Over Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht bestaat al sinds de 17de eeuw. Deze buitenplaats bevat diverse monumenten zoals het 18e eeuwse landhuis, een 17e eeuwse ijskelder, het park en ook het klooster uit 1966 is een Rijksmonument. Tot 2016 woonden hier de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong in de sobere naoorlogse stijl van de Bossche School. Mede dankzij het originele kloostermeubilair is de sfeer van het klooster nog duidelijk voelbaar.

Rondleidingen

Op zaterdag 9 en zondag 10 september organiseren wij gratis rondleidingen (van 30 min.). Tijdens deze rondleidingen krijgt u een leuke eerste introductie met de geschiedenis en architectuur van de buitenplaats. Voor deelname aan de rondleiding is aanmelden verplicht.

Natuurontdektocht

Zaterdag 9 september, 14:00 uur. Onder leiding van natuurgids Marijke Zoetelief gaan kinderen op ontdekkingstocht door de natuur van Buitenplaats Doornburgh. Beestjes vangen en onder de loep bekijken, een natuurkunstwerk maken, eetbare kruiden zoeken (om daar kruidenboter van te maken), een kijkje in de moestuin, luisteren naar de verhalen over de buitenplaats en nog veel meer.

Reserveer hier

Gaudeamus Festival 2023 – Concerten

Gaudeamus Festival presenteert vijf dagen ongehoorde harmonieën door aanstormende performers op verschillende locaties in Utrecht. Op zondag 10 september zijn er twee concerten om van te genieten.

Tentoonstelling EXODUS

In het klooster is momenteel de tentoonstelling EXODUS te zien. Buitenplaats Doornburgh en het Bijbels Museum organiseren de groepstentoonstelling EXODUS die tot 24 september te zien is in het voormalig klooster van Doornburgh. EXODUS toont werk van 28 kunstenaars gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden en vertelt samen een meerstemmig verhaal. Voor een bezoek aan de tentoonstelling is een ticket verplicht.

Praktische informatie

Datum: 10 & 11 september

Tijd: Rondleidingen starten vanaf 11:00 uur. De tuin is geopend van 10:00 tot 17:00.

Tickets: voor de rondleiding is aanmelden verplicht

Meer informatie: Ga naar de website van Open Monumentedag 2023 voor het hele programma en een overzicht van alle deelnemende monumenten.

Locatie