Afbeelding

Concert Nieuw Tienhovens Orkest een Daverend Succes

Nieuws

BREUKELEN > Zondag 3 maart vierde het Nieuw Tienhovens Orkest met een concert haar eerste verjaardag in het Theater 4-1 te Breukelen.

Het was een prachtig concert met veel muzikale verrassingen. Zo was er de muzikale reis rond de Wereld en kwamen muzikaal een 10-tal dansstijlen aan bod. Maar dat niet alleen. Er kwam gewoon een compleet muzikaal programma aan bod. En dat alles in een bomvol Theater 4-1 te Breukelen. Er kon geen stoel meer bij. Er waren zelfs staanplaatsen.

Naast het mooie programma was er ook nog een muzikale kwis onder leiding van dirigente Maud Lavrijsen. Er werden kleine stukjes van veelal bekende stukken gespeeld en het publiek moest raden welke nummer of stuk dat was. Zo kwamen onder andere stukken aan bod zoals “Led it Be, Sweet Child en Dancing on the Dancefloor”. Nadat de het goed geraden was werd het complete nummer gespeeld.

Het NTO (Nieuw Tienhovens Orkest) mag supertrots zijn wat zij na pas een jaar muziek maken met elkaar muzikaal hebben neergezet. Een jaar geleden werd door Orkest SDG uit Tienhoven het Project NTO opgestart Er was toen al een grote groep mensen die het leuk vonden om muziek te gaan maken zonder dat zij ooit eerder een blaas - en of slagwerkinstrument hadden bespeeld of überhaupt ooit muziek hadden gemaakt. Na tien repetities kon het NTO toen al, zij met ondersteuning van muzikanten van Orkest SDG, een uitvoering geven. En nu na een jaar zit er een compleet fanfareorkest van van 35 muzikanten die geheel zelfstandig hun eerste verjaardag vieren met dit prachtige concert. Het is eigenlijk ongekend wat hier in een jaar tijd gepresteerd wordt. Dit alles natuurlijk onder de bezielende muzikale leiding leiding van Maud Lavrijsen. Maud heeft niet alleen de muzikale leiding maar coördineert en geeft zelf ook de muzieklessen die die door Orkest SDG worden aangeboden. Maud motiveert en stimuleert de nieuwe muzikanten. Het gehele concert werd door een werkgroep van het NTO geheel zelfstandig georganiseerd. Dat was dus prima in orde. Het orkest kreeg regelmatig een staande ovatie en sloot het concert af met de toegift “Mama Mia” van Abba. Aan de reacties van het Publiek was duidelijk te merken dat ze allen genoten hadden van dit bijzondere concert door het NTO.

De muzikanten van het NTO zijn trots dat ze deel uit mogen maken van dit nieuwe orkest en Orkest SDG is trots dat zij met dit mooie orkest een goede weg zijn ingeslagen en een nieuwe loot kunnen toevoegen aan de Orkesttak van SDG.Het Nieuw Tienhovens Orkest kan terugkijken op een bijzondere en prachtige muzikale prestatie in een bomvol Theater 4-1 te Breukelen.

Orkest SDG geeft zelf haar voorjaarsconcert “The Spirit of Fanfare” op zaterdagavond 13 april 2024 in de Dorpskerk aan de Kerkweg 19 te Maarssen. Aanvang 2.00 uur. Noteer al vast deze datum. Kaarten a €10, — kunt bestellen via de website www.sdgtienhoven.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws